Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Tercera Edat: Pintant felicitat

Tercera Edat: Pintant felicitat

 

"Mandala" és una paraula tibetana que significa cercle sagrat. Bases científiques asseguren que tenen un efecte terapèutic. Fonamentalment, estan pensats per ajudar a fomentar la concentració, atenció i estimular la creativitat.

 

Avui a CG MYCES veiem el seu ús terapèutic en ancians.

 

 

 

Va començar com una cosa particular de la cultura oriental i en poc temps s'ha convertit en una cosa habitual en la cultura occidental. Tant és així que s'ha submergit en residències, tallers, escoles i associacions amb un cap terapèutic. Els mandales solen utilitzar-se com a eina en teràpia ocupacional, com a activitat de lleure.


Oci i el temps lliure de la Primera, Segona i Tercera Edat. Públics diferents però on la finalitat sempre és el mateix: estimular les nostres funcions mentals com l'atenció, la concentració, la coordinació, la creativitat.

 


myces_centre_de_dia

 

A CG MYCES hem descobert un bloc interessant "Descobrint els mana amb Valvanera". Darrere d'ell, es trobava Valvanera una dona de 92 anys que compartia 180 models de mana per entretenir-se i per tal de compartir-lo amb altres persones i gaudir-la plenament.

Així ho afirmava Valvanera a la seva plataforma: "Aquesta és la'dieta' que recomano a la gent de la meva edat, per donar-li un sentit grat i enriquidor a part del seu temps. A poc a poc aquí ires trobant nous mandales, perquè puguis imprimir- a casa teva i donar-los color. Desitjo que tu i els teus gaudiu, almenys tant com jo segueixo fent-ho amb aquesta activitat, fins i tot després d'haver acolorit ja més de 1.000 mandales. Hi ha moltes persones grans, que es podrien beneficiar d'aquesta experiència positiva.

 

¿Perquè no esbrines tu avui a qui li podries portar uns quants mandales impresos en un paper, juntament amb una caixa de llapis de color com a regal?

 

Des·de CG MYCES, t'animem a provar aquesta gratificant actividad, no sense abans donar-te uns senzills consells.

 

  • Pinta sempre en una habitació il·luminada i acompanya l'activitat amb música per estimular més els nostres sentits i per tant, ser creatius.
  • Tria el mandala que vols pintar. Si és la primera vegada que fas un, decanta't per formes grans. Per contra, si necessites desconnectar i centrar-te en el dibuix, tria figures més petites i circulars.
  • Tria quin material utilitzar per pintar (llapis de colors, ceres, aquarel·les, retoladors fins) Ignora una mica el sentit de l'estètica i deixa't portar, que flujan les teves sensacions.
  • Pintar el mandala. Si no saps molt bé com combinar els colors, comença a pintar de fora cap a dins. Si per contra, vols mostrar les teves sensacions, comença des de dins cap a les vores.
  • Pinta en grup i posa en comú les nostres sensacions.

 

 

centrededia1

 

Recorda que la fi és la concentració i fomentar la relaxació. Per això, evita raonar en excés sobre el color escollit i deixa que flujan les teves sensacions amb els colors. D'aquesta manera, podrem interpretar el nostre estat anímic i escriure què ens evoca aquest mandala en el seu conjunt.


Si finalment t'animes i et ve de gust compartir la teva experiència amb nosaltres, t'esperem en els comentaris. Ens llegim!

 

el 03-10-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.