Sķgueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residčncia per a gent gran i centre de dia

Terąpia ocupacional i Alzheimer en un geriątric

Terąpia ocupacional i Alzheimer en un geriątric

El nostre cervell conté tots i cadascun dels nostres aprenentatges, habilitats, capacitats i tot allò que en un conjunt ens conforma com a persones. 

 

En atrofiar per una malaltia neurodegenerativa com l'Alzheimer, tot això que hem après al llarg de la nostra vida, totes les nostres experiències, la nostra història, es va perdent. De la mateixa manera el coneixement de les tasques quotidianes com vestir-se, banyar-se, cuinar, pujar, baixar, fer operacions, manejar els diners, utilitzar el transport, etc, es van perdent. Els processos senso-perceptuals, la cognició, la comunicació, la memòria es van alterant de tal manera que la vida quotidiana, social i familiar queden afectades de manera important. No només això, el cos perd funcionalitat, es deteriora, es contractura. 

 

La Teràpia ocupacional busca retardar el deteriorament de l'Alzheimer, i millorar la qualitat de vida del malalt i el cuidador. 

 

No només considera la malaltia en el moment, sinó en el context real i quotidià del pacient, quina és la seva situació personal i com afecta a la família. El seu objectiu primordial és maximitzar la funcionalitat del pacient i minimitzar esforç del cuidador implementant programes com orientació a la realitat, estimulació sensorial, cognitiva, psicomotricitat, musicoteràpia, capacitació a la família, entrenament en ajudes tècniques o adaptacions al domicili. 

 

Des·de l'enfocament ocupacional, la valoració del pacient amb demència se centra a detectar les àrees ocupacionals conservades i les que ja no té, i en la capacitat del pacient per suplir aquests dèficits i adapta l'entorn. 

 

La intervenció de la terapeuta ocupacional en un geriàtric es basarà en la recerca de tècniques de modificació-compensació i adaptació de les activitats de la vida diària, i dels entorns físics i socials en els quals s'exerceixen les diverses tasques. 

 

Mantenir el funcionament ocupacionals la millor manera de lluitar contra la inactivitat, el sedentarisme, els sentiments d'inutilitat o l'aparició de conductes conflictives i depressió. 

 

Donar suport a les persones a seguir fent el que sí que poden fer, en la mesura que ho pugui fer, contribueix a fomentar el sentiment d'utilitat ia conservar la identitat personal. 

 

La terapeuta ocupacional en un centre assistit, és part de l'equip multidisciplinari que atén al resident amb demència, participant en la tasca de retardar i mantenir el major temps possible la seva funcionalitat, proporcionarà les adaptacions necessàries en l'ambient quotidià de la persona, ja sigui en el centre de dia o residència, elaborarà juntament amb els responsables de l'àrea social programes d'estimulació física, cognitiva, sensorial, d'activitats de la vida diària, i treballarà amb activitats orientades a mantenir el major temps possible la participació del malalt d'Alzheimer en el social i familiar, ia gaudir el temps d'oci i recreatiu. 

 

En geriatria és fonamental que l'equip tècnic mantingui una mateixa línia d'actuació a causa de l'enorme quantitat de patologies psiquiàtriques que ens trobem en les diverses institucions. Tenint en compte que la malaltia mental actua sobre la personalitat i el caràcter de l'individu i això varia en major o menor mesura la seva conducta afectant les àrees familiar i social, cal la mateixa actuació per part de l'equip per poder ajudar al pacient. 

 

La interacció del terapeuta ocupacional amb els seus companys determina la personalitat de la unitat.

 

Norina Botezatu - Terapeuta Ocupacional a MYCES

 

el 25-08-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'śltim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famķlies en la participació diąria de les residčncies per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecąnica de Valčncia (IBV) i l'Institut Tecnolņgic Tčxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioterąpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnologķa
Cloud Based Web System
Diseńado por
Diseńo web Huesca
Polķtica sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar anįlisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener mįs información aquķ.