Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Senyals de l'alzheimer

Senyals de l'alzheimer

 

 

Una de les malalties més comunes en la gent de la tercera edat és l'Alzheimer. Hem escoltat parlar molt d'ella ja sigui perquè coneixem alguna persona que la pateix o perquè apareixen habitualment notícies en els mitjans de comunicació. Des·de la residència per a gent gran CG Myces anem a parlar-vos sobre ella i donar-vos algunes pautes per a una ràpida detecció.

 

 

Què és

 

L'alzheimer és una malaltia cerebral que afecta la memòria, la forma de pensar i el caràcter o manera de comportar-se en la persona que la pateix. Aquesta malaltia és el tipus de demència més comuna en les persones de la tercera edat. Demència és el terme general que s'utilitza per referir-nos a la pèrdua de memora i habilitat intel·lectual que impedeix la realització d'una vida quotidiana. L'alzheimer representa entre el 60 i 80% dels casos de demència.

 

Com detectar

 

Problemes de memòria importants o continuats: oblit d'informació apresa, dates o esdeveniments rellevants. A més a vegades demanen la mateixa informació o dada repetidament.

Dificultat en activitats quotidianes: problemes per dur a terme tasques que abans desenvolupaven habitualment (seguir receptes, operacions matemàtiques senzilles, recordar regles d'un joc ...)

Desorientació de temps i lloc: oblit de dates concretes o no percepció del pas del temps. A vegades poden no recordar què fan en un lloc o com han arribat allà.

Problemes amb la utilització de paraules: dificultat per seguir una conversa, repetició de frases o trucar les coses per un nom correcte o mitjançant una descripció.

Oblit d'ubicacions: canvi de la col·locació on solien situar alguna cosa o pèrdua freqüent d'objectes.

Canvis associats al caràcter: disminució o falta de judici (regalar diners, fer coses que resulten estranyes) o canvis d'humor bruscos (alts i baixos emocionals i facilitat per l'enuig).

Pèrdua d'iniciativa: dificultat per relacionar-se o desenvolupar qualsevol activitat en grup o en solitari.

 

A la residència per a gent gran CG Myces comptem amb un expert equip mèdic per atendre qualsevol necessitat dels nostres residents.

 

Font: Lares i Associació d'Alzheimer

el 18-02-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.