Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Segueix sense haver excuses per no menjar saludablement

Segueix sense haver excuses per no menjar saludablement

Fa unes setmanes vam parlar de consells per seguir una bona alimentació, ja que no hi ha excuses per no menjar saludablement (veure notícia anterior)

 

Avui seguirem comptant consells per menjar de manera saludable, especialment per la gent gran.

 

Els sucres hem de controlar-molt, igual que els greixos saturats (que provenen principalment dels animals), o els greixos trans, les quals es troben en aliments com la margarina, en moltes galetes, brioixeria ...).

 

Un altre consells és evitar les "calories buides", que són les calories provinents d'aliments amb molt poca aportació nutritiu, res més que el valor energètic. Un exemple seria les calories aportades per les begudes alcohòliques, refrescos, les llaminadures, la pastisseria ... Per compensar aquestes mancances nutricionals, hem de menjar altres aliments que ens aportin els nutrients, i per tant les calories totals augmenten.

 

El contrari a aquests aliments amb calories buides podrien ser els fruits secs, aliments que ens aporten molta energia ia més ens aporten nutrients de qualitat. És molt recomanable menjar fruits secs com nous, avellanes, ametlles, pinyons, castanyes, cacauets ...

 

També hem de reduir la sal que consumim, ja que el normal és que tendim a consumir més de la necessària. El cos necessita sodi, però massa quantitat eleva la pressió arterial i té efectes negatius en el nostre cos.

 

Com ja comentàvem en l'entrada de la setmana passada, per a algunes persones és una mica molèstia cuinar per a una sola persona, pel que us recomanem és cuinar més quantitat i dividir el menjar que sobra en porcions i congelar. Recorda apuntar la data perquè no se't oblidi quan ho congelaste.

 

Si menges saludablement i notes molèsties de digestió, que algun aliment no et senti molt bé, o es tenen altres problemes de salut que impedeixen menjar de tot, com malalties cardíaques o diabetis, has de consultar al teu metge perquè et suggereixi una dieta específica per a les teves necessitats.

 

En aquests casos s'eviten certs aliments que són perjudicials per a les persones amb problemes, o certs aliments que poden alterar l'eficàcia dels medicaments. Encara que ens prohibeixin certs aliments, haurem de substituir les seves característiques nutricionals per altres que ens aportin el que necessitem.

 

Com ja vam dir en el seu moment, la nostra residència té menús a mida per a cada persona i l'equip de cuina està qualificat per elaborar plats adreçats a la gent gran amb baixes quantitats de sal i seguint els patrons d'un especialista en nutrició.

el 17-11-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.