Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Programa d'àpats de textura modificada: FACILE À MANGER

Programa d'àpats de textura modificada: FACILE À MANGER

Aquest any 2015 i amb l’inestimable col·laboració d’ALESSA-SERUNION, empresa encarregada de prestar els serveis de cuina en les nostres instal·lacions, us volem presentar un programa que implementarem el proper mes d’abril per als nostres residents i residentes, i d’una manera especial a totes les persones que tinguin algun problema de deglutició i/o masticació s’anomena: “FACILE À MANGER”.

 

L’alteració en la deglució i les complicacions clíniques que s’en poden derivar són un dels problemes més habituals de la gent gran  a causa d’algun tipus de deteriorament cognitiu i/o malaltia degenerativa.

 

És també comú en els grans que tot i tenir un bon funcionament digestiu hi hagi una certa dificultat en la masticació dels aliments, problemes bucals o altres, que provoquen alteracions nutricionals.

 

    

 

Per tot això, l’equip de CENTRE GERONTOLÒGIC MYCES juntament amb els responsables nutricionals de l’empresa ALESSA-SERUNION hem decidit la implementació en el nostre centre del PROGRAMA D’ÀPATS DE TEXTURA MODIFICADA : “FACILE À MANGER”.

 

Quin és l’objectiu del PROGRAMA D’ÀPATS DE TEXTURA MODIFICADA?

 

L’objectiu principal és augmentar el desig per el menjar i que aquest esdevingui un plaer per a les persones que tenen problemes de deglució i/o masticació. Els menjars de fàcil masticació són una alternativa als menjars triturats.

 

La implementació dels àpats de textura modificada es fonamenta en cuinar un gran assortiment de plats d’elaboració fàcil, basats en la cuina tradicional, amb productes naturals de la terra que aportin: proteïnes, hidrats de carboni, lípids i minerals, components necessaris per al cos humà i per una bona nutrició. Tot conjuntament per afavorir el gust del menjar.

 

Quins avantatges aporta la incorporació d’aquest programa?

 

D’una vessant NUTRICIONAL, les textures naturals emprades donen consistència al producte i augmenten el valor nutritiu. La ració s’adapta a les necessitats energètiques de la persona i al grau de dificultat que té per la deglució i/o masticació.

 

En canvi, d’una vessat SENSORIAL, la implementació d’aquest Programa suposarà per als nostres residents i residentes el poder assaborir els àpats amb el gust de la gastronomia tradicional.

  • Millorar l’autonomia de la persona seguin l’esquema de la alimentació casolana.
  • Estimular la fam i les ganes de menjar per a prevenir estats de desnutrició.

 

En resum que els menjar siguin tot un plaer per la seva varietat, qualitat i amb el gust de sempre.

 

Durant el mes d’abril l’equip de CENTRE GERONTOLÒGIC MYCES conjuntament amb els especialistes nutricionals d’ALESSA-SERUNION farem unes reunions informatives amb l’objectiu d’explicitar el PROGRAMA D’ÀPATS DE TEXTURA MODIFICADA als nostres residents i residentes i a les seves famílies.

 

L’introducció d’aquest programa es farà gradualment amb l’objectiu d’instaurar-lo el més aviat possible.

 

 

Ricardo Terés

Director Tècnic de CENTRE GEONTOLÒGIC MYCES

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 31-03-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.