Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Paisatges silents, el cinema com a teràpia

Paisatges silents, el cinema com a teràpia

Paisatges silents és un projecte de Sol Martínez Fresno, un estudi guardonat amb el XXV Premi López Novoa com a millor Projecte de Recerca. La fi és millorar l'estat anímic dels residents geriàtrics a través de la cinematografia.

 

Des·de l'any 2009, aquesta innovadora activitat és una realitat en nombrosos centres de la Província d'Huesca. Un projecte que ha aconseguit demostrar una millora en l'estat psíquic i anímic en persones amb situació de dependència així com elevar la seva qualitat assistencial.

 

Animació estimulativa. Amb música de fons i mitjançant una seqüència gairebé pausada de plans fixos, plans que només reflecteixen paisatges i naturalesa, els espectadors se centren activament en la visualització d'aquestes.

 

Imatges que transmeten emocions, sentiments reprimits i alliberen tensions. Un moment per a la intimitat i la relació però que comparteixen al seu torn amb altres resident on es fomenta la participació i s'atén invidualmente cada cas.

 

Com bé explica Martínez al seu bloc, "aquesta activitat amb cinematografia del paisatge busca fomentar l'assossec, l'alegria, la creativitat, la confiança en si mateixos, la imaginació i la memòria mitjançant la trobada de l'espectador amb si mateix i amb el grup".

La dinàmica fomenta les relacions humanes i fa que els residents aprenguin a portar millor aquesta etapa de la seva vida.

 

Així, els objectius s'estableixen prèviament però s'adeqüen i modifiquen en cada sessió en funció de les necessitats dels espectadors.

 

Des·de CENTRE GERONTOLÒGIC MYCES donem l'enhorabona a Sol Martínez per tal excel·lent projecte, un estudi que contribueix a millorar la qualitat en l'atenció geriàtrica en els pacients, familiars i professionals.

 

FUENTE: Blog Paisajes Silentes

 

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 11-05-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.