Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Pacients amb Alzheimer: Com evitar la deshidratació

Pacients amb Alzheimer: Com evitar la deshidratació

Els pacients amb Alzheimer beuen més aigua si té gust a llimona i és de color groc

 

L’objectiu d’incremntar la ingesta de líquids i evitar la deshidratación que augmenta entre les persones grans que pateixen demències.

 

L’equip tècnic de la Residència i Centre de Dia Oms- Sant Miquel, depenent del Govern balear, a dut a terme durant aquest any i el 2012 un assaig clínic, anomenat “Esencial”, amb uns resultats que demostren que els pacients amb Alzheimer moderat beuen més aigua (un 46%) si aquesta té additiu de llimona i és de color groc.

 

Aquest assaig s’ha realitzat amb l’objectiu d’incrementar la ingesta de líquids entre els residents i evitar la deshidratació que normalment pateixen les persones grans, que augmenta entre les persones que pateixen demències com l’Alzheimer.

 

Els resultats obtinguts són positius, ja que s’aconsegueix que les persones grans beguin més amb estímuls visuals i gustatius que no canviin la composició de l’aigua.

 

Així, a partir d’ara, els centres aplicaran aquestes tècniques per garantir i millorar la hidratació de la població atesa. Igualment, es farà difusió de l’estudi a la resta de residències- tant públiques com concertades- per si estan interesades en aplicar-ho als altres centres.

 

Aquesta investigació surgeix de la iniciativa del propi personal de la residència, conscient de que, a partir d’una determina edat, el contingut d’aigua al cos disminueix i les persones grans necesiten d’un estímul més intens per sentir set.

 

Per això, disminueix la ingesta de líquids, amb el suposat perill de deshidratació. Aquest risc s’incrementa entre les persones grans que pateixen enfermetats relacionades amb el sistema nervios central, com el Parkinson o demències.

 

Cal destacar que aquests resultats van indicar que la ingesta d’aigua es va mantenir pràcticament estable, amb un total de 3.120 cc i 3.080 cc, respectivament.

 

La ingesta d’aigua amb additiu de maduixa i colorant vermell va ser de 3.650 cc, un 17% més i quan l’additiu era de llimona i de color groc, les persones grans van beure un 46% més, amb un volum total de 4.530 cc.

 

Joan Ibars - Metge a MYCES

 

el 20-01-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.