Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Osteoporosi, la malaltia dels ossos

Osteoporosi, la malaltia dels ossos

L'osteoporosi és una malaltia que debilita els ossos al punt que aquests es trenquen fàcilment (solen ser habitualment els ossos del maluc).

 

Aquest malaltia és de vegades anomenada la "malaltia silenciosa" ja que pot estar latent en nosaltres sense que ens adonem fins que se'ns fractura algun os en alguna caiguda. Les fractures més habituals a l'osteoporosi són als canells, maluc i columna vertebral.

 

Aquesta malaltia és molt freqüent en dones majors de 50 anys, encara que també s'intensifica a partir dels 75 anys tant en dones com en homes.

 

L'origen de l'osteoporosi ve de factors que influeixen en el desenvolupament i la qualitat de l'os. Els ossos són teixits vius que constantment es renova. L'osteoporosi apareix quan l'organisme no és capaç de renovar-se completament, quan no és capaç de produir suficient os i la massa òssia es redueix.

 

La pèrdua òssia passa sense cap causa algunes vegades, encara que hi ha factors de risc, com la desnutrició, la mala alimentació, l'escàs exercici físic, l'administració d'alguns fàrmacs, el no haver obtingut prou calci al llarg de la seva vida ... També hi ha factors genètics i hereditaris, encara que potser la major causa és la menopausa. I també s'incrementa a mesura que s'envelleix.

 

Alguns dels símptomes d'aquesta malaltia són les deformacions i dolors de la columna vertebral, dolors musculars i de les articulacions, dolor més intens a les cervicals, debilitat dels ossos, més facilitat per a les fractures, pèrdua de pes ...

 

Si un metge sospita que pot patir osteoporosi, li pot fer una prova per densiometría radiològica de doble energia (DEXA) o una tomografia axial computada (TAC). Les dues proves mesuren la densitat òssia dels ossos i amb les quals s'obté un diagnòstic més correcte i segur.

 

La prevenció és el millor tractament. Una dieta saludable, amb suficient calci, vitamina C i exercici físic per a ajuda a augmentar el pic de massa òssia, el que ajudarà en un futur a una reducció de massa òssia segons ens anem fent grans.

Publicado
el 09-06-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.