Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Musicoteràpia per a gent gran

Musicoteràpia per a gent gran

La música és un mecanisme d'evasió, quan escoltem música no pensem, només sentim. Ajuda a gaudir del moment i deixar de banda els problemes. Fa que experimentem plaer i compartim aquest plaer, el que la converteix en una eina de comunicació molt útil per afavorir les relacions socials. Això influeix directament en la millora de la nostra autoestima.

 

Però la música no només és beneficiosa a nivell emocional, està comprovat que afecta a nivell físic. Escoltar música pot augmentar els nivells de serotonina, el neurotransmissor que regula el nostre estat d'ànim i son i inhibeix emocions negatives com la ira.

 

Què és la musicoteràpia?


La musicoteràpia és l'ús de la música i / o els seus elements -so, ritme, melodia, harmonia- per un terapeuta especialitzat i aplicat a un pacient o grup de pacients, per tal de facilitar, promoure la comunicació, les relacions socials, l'aprenentatge, el moviment, l'expressió, millorar l'autoestima i l'estat d'ànim ...

 

 

Beneficis de la musicoteràpia en la tercera edat


Els beneficis de la musicoteràpia per als nostres avis són nombrosos. A continuació t'enumerem detalladament:

 

Beneficis cognitius:

- La música permet recuperar en la reminiscència d'una persona records gairebé oblidats. També estimula l'aprenentatge de les lletres de les cançons.

- Permet mantenir o millorar les habilitats verbals d'una persona gran.

- És una eina per captar l'atenció de la persona i atreure-la al món real.

- Promou la creativitat.

 

Beneficis físics:

- Estimula sensorialment.

- Relaxa, disminuint l'ansietat i l'angoixa.

- Afavoreix l'equilibri i activa el sistema motor.

- Millora la coordinació de moviments gràcies al ritme, el que a la llarga es tradueix en un augment de esforç muscular i mobilitat de les articulacions.

 

Beneficis emocionals:

- És una eina de comunicació, participació i interacció social.

- Millora l'autoestima i l'estat d'ànim.

- Permet deixar-se portar per les emocions.

 

A CG Myces oferim el servei de Centre de dia a tota la gent gran no resident que vulgui venir a passar una jornada d'activitats esportives i culturals impartides per professionals especialitzats. Consulta les nostres activitats al nostre telèfon de contacte.

el 09-11-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.