Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Mindfulness , viure amb plenitud

Mindfulness , viure amb plenitud


Entrenar la ment, aquesta és la clau de l'Mindfulness. Un terme anglès que va ser encunyat per un metge d' Estats Units anomenat Jon Kabat-Zinn. Procedent de família budista, va aplicar tècniques de meditació budista a pacients amb dolor crònic convertint-les en tècniques generals per al món occidental, independentment de la seva religió. Avui en dia és una pràctica generalitzada en divesas ciutats del món, fins i tot forma part de programes formatius d'universitats i col·legis.

 

El Mindfulness no té edat. És un exercici que poden practicar tant nens com grans. Avui a CG MYCES, parlem concretament de com repercuteix aquesta tècnica de caràcter budista a la gent gran o residents geriàtrics. El procés d'envelliment forma part del cicle natural de la vida i aquest passa per diferents etapes anímiques.

 

La sensació de solitud és un dels més freqüents i el més relacionat amb els problemes de salut en els adults grans. La pràctica de Mindfulness a persones grans consisteix a comprendre l'art d'envellir.

 

És per això que la tècnica de mindfulness ajuda a l'atenció plena de la ment i a exercitar el moment present. Una ment més lliure i menys supeditada al context i pressió social. Investigacions i estudis científics han demostrat que la pràctica del mindfulness redueix l'ansietat, l'estrès i la depressió.

 

Aprendre a viure el present.Prendre consciència plena del moment present ajuda a analitzar de manera més objectiva i eficaç els problemes que ens envolten. Una mirada que a més d'ajudar-nos a millorar la nostra qualitat de vida, ens fa ser millor persones.

 

L'exercici general és centrar la nostra ment en una part concreta del nostre cos. Per exemple, les mans, el ritme de la respiració. En poc temps, sense adonar-te'n ja no notaràs les preocupacions i els pensaments perquè has deixat de pensar en elles.

 

Aquesta és la dificultat que tenim els éssers humans, que no som capaços de desconnectar de la nostra rutina i problemes. Per tant, la nostra ment mai descansa i només càrrega aspectes negatius. Alliberar-nos de ells s'aconsegueix amb voluntat, interès, curiositat i acceptació.

 

Es treballa l'empatia i ens ensenya a ser més compassius amb els altres. D'altra banda, un altre dels seus beneficis és la capacitat de concentració que millora el rendiment acadèmic i per tant les funcions cognitives.


A CG MYCES comptem amb professionals de la salut que vetllen per la salut i atenció dels nostres residents. D'una banda, el nostre servei de psicologia disposa d’un psicòleg compromès en facilitar que els nostres grans es sentin còmodes en l’entorn residencial i així crear un ambient de convivència agradable.

 

Finalment, destaquem també el nostre servei de teràpia ocupacional.Entre les nostres activitats comptem amb teràpia cognitiva, estimulació bassal, estimulació cognitiva, taller de història de vida, psicomotricitat, taller de motricitat, taller de labors i musicoteràpia. A través de la seva implementació, s’espera millorar la qualitat de vida als nostres Residents.

 

 

Publicado
el 02-09-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.