Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Menjar sa, sentir-se millor

Menjar sa, sentir-se millor

Menjar sa sempre serà un factor esenciar per a millorar la nostra qualitat de vida. Amb el pas del temps, els canvis fisiològics, psicològics i socials que acompanyen a l'envelliment condicionen l'estat nutricional de la gent gran, influeix en la capacitat d'obtenir els nutrients necessaris. És per això, que cal tenir especial atenció a l'alimentació per evitar situacions de dèficit o manca nutricional.

 

 

 

Per a un envelliment sa és fonamental seguir una nutrició equilibrada que no afavoreixi l'obesitat. A MYCES creiem que l’atenció als nostres residents ha de ser constant i personalitzada. Per aixó, comptem amb un programa pioner per als nostres residents, i d’una manera especial a totes les persones que tinguin algun problema de deglutició i/o masticació s’anomena: “FACILE À MANGER”.


L’objectiu principal és augmentar el desig per el menjar i que aquest esdevingui un plaer per a les persones que tenen problemes de deglució i/o masticació. Els menjars de fàcil masticació són una alternativa als menjars triturats.

 

Per a l'elaboració dels plats, utilitzem una màquina eina anomenada Robot Coupé, un aparell específic per aquest tipus de programa on s’adequa la potència i el temps en funció dels ingredients a triturar i les dificultats que presenta la persona en la deglució i/o masticació.

 

En els plats freds modifiquem la textura amb gelatina neutra, producte que ens permet mantenir el gust de l’ingredient original al 100%. En els plats calents usem la clara d’ou i la molla de pa, productes que donen al plat la textura idònia, a més aporten els nutrients per obtenir el 90% del gust.

 

Des·de CG Myces us facilitem alguns consells de cara a l'alimentació perquè no es perdi la gana:

 

  • Els àpats has de ser lleugeres, senzilles i fàcil preparació.
  • Els aliments han de tenir una presència agradable a la vista perquè incitin a dinar.
  • Alimentació basada en proteïnes, vitamines i minerals en quantitat suficient
  • Fraccionar els àpats en quatre o cinc vegades al dia, i no prescindir mai de l'esmorzar
  • Els aliments han de ser fàcils de mastegar i deglutir.
  • Important els aliments amb fibra i làctics.
  • No abusar del sucre, la sal i cafè.
  • Cuinar amb oli d'oliva preferentment.
  • Les verdures i fruites de temporada no deuen faltar a la teva taula
  • En lloc de fregir, intentar preparar aliments al vapor o al forn.

 

A la nostra pàgina web podeu conèixer més sobre aquest programa Facile à manger i el nostre departament professional de nutrició, des del qual estudiem les necessitats de cada resident per adequar en la mesura del possible als seus gustos i preferències i que el menjar es converteixi en una experiència agradable i desitjable.

 

Així mateix, no oblideu que en tot aquest procés, seguir una dieta sana i practicar exercici físic han de caminar a l'una per aconseguir que l'etapa de l'envelliment sigui el més activa i favorable, i evitar així el sedentarisme.

 

 

el 07-11-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.