Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

L'hort com a teràpia

L'hort com a teràpia


Tota una vida lliurada a camp, a cura de la terra i el fruit. Molts dels nostres residents es van criar en un entorn natural, del qual molts van emigrar cap a una zona més urbana, més industrial. Anys més tard torna a les seves vides, però de forma terapèutica. Avui a CG MYCES us expliquem els seus beneficis.

 

 

 

 

Experiència, temps lliure i interès. La "hortoteràpia" sol emmarcar com a activitat dins de l'animació sociocultural i teràpia social. És aquesta volta de contacte amb la natura, generat per una societat amb una manera de vida que sol·licita urgentment una via d'escapa a l'estrès, incloc a la gent gran.

 

Els petits horts ecològics urbans responen a aquesta necessitat i actuen com a teràpia. En el cas de la Tercera Edat, és una eina que els ajuda a millorar tant el seu estat físic com psíquic.

 

Vegem breument alguns beneficis.

 

  • S'adquireixen o es recuperen certs hàbits com la responsbilidad, la constància, la tasca creativa i el foment d'una alimentació saludable.

 

  • Evitar el sedentarisme i com a conseqüència un empitjorament de la seva salut i qualitat de vida.

 

  • Es treballa l'assoliment i l'àrea emocional. Establir metes en la vida sempre ha estat positiu. No importa quines siguin, totes potencien les nostres capacitat personals, afavoreixen el sentiment d'autonomia, d'autorealització, la nostra autoestima.

 

  • És una manera d'estimular aquesta satisfacció i il·lusió. És trencar amb la rutina, aprendre coses noves cada dia, tenir la ment allunyada i buidada de problemes, malalties o sentiments depressius.

 

  • Millora capacitats socials i cognitives en compartir aquest moment amb altres persones. És una activitat dins d'un context lúdic, diferent al de les seves vides passades, on es fomenta la interacció social, on se senten part del projecte.

 

  • Lluita contra l'aïllament. Redueix la sensació d'abandonament, estrès, soledat ...

 

  • Motricitat fina, gruixuda, força. Estimula els sentits el contacte amb la terra, la natura i millora les funcions motores. Millora la reminiscència i la capacitat d'atenció, concentració etc.

 

Sens dubte la hortoteràpia torna a la vida dels nostres majors per tal de promoure l'envelliment actiu en ells i millorar les seves qualitat de vida.

 

En mans dels millors professionals. Des·de CG Myces, tots els nostres departaments treballen de forma coordinada per millorar la salut i qualitat i vida dels nostres majors i assegurar així, una millor atenció personalitzada.

 

 

el 26-09-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.