Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Les caigudes, major causa d'accidents en la gent gran

Les caigudes, major causa d'accidents en la gent gran

Quan vam arribar a una edat, els nostres reflexos i agilitat disminueixen, augmenten les ensopegades amb mobles i objectes quotidians del lloc on vivim i, amb això, els accidents que poden provocar danys més greus per a la nostra salut.

Metges experts en geriatria afirmen que un 30% dels més grans de 65 anys pateixen, almenys, una caiguda a l'any. En CG Myces estem alarmats davant aquesta afirmació, així que avui us parlem de les principals causes de les caigudes en la gent gran i la forma de prevenir-les.

 

 

Causes i prevenció de les caigudes


1.- Elements del lloc on vivim

Com ja hem dit, a mesura que envellim ens tornem més maldestres i ensopeguem amb objectes quotidians que abans podíem evitar. La primera mesura que prendrem serà comprovar tots els mobles i elements que hi hagi al voltant de la persona que es vagi a moure en l'espai; els disposarem d'una manera més còmoda que faciliti l'accés als espais i no molestin pel mig.

Controlarem la il·luminació de l'espai i, si cal, col·locarem més punts de llum perquè tot es visualitza correctament.

Finalment, us aconsellem revisar les alçades dels mobles, inodor i dutxes o banyeres. Ajusteu cadires i llits a una alçada que no sigui massa baixa, acoplad una alça al vàter i col·loqueu en les dutxes o banyeres barres de subjecció i suport.

 

2.-Trastorns visuals

Tenir una disminució de la vista pot influir en la nostra malaptesa i falta d'agilitat. En el moment que la persona gran cessament seves activitats comunes, com llegir, fer ganxet o mirar la televisió ... caldrà revisar la seva vista o, si ja porta ulleres, la graduació de les mateixes.

 

3.- Trastorns auditius

A l'interior d'un habitatge pot semblar no gaire problemàtic la manca d'oïda però, en el moment que vam sortir al carrer, hem d'estar al tant de persones, vehicles i altres sons de l'ambient si no volem ensopegar amb ells. Us recomanem recórrer a audiòfons si fos necessari.

 

4.- Pèrdua de capacitats

En el moment que una persona comença a perdre les seves capacitats per realitzar tasques a la llar, a més de recol·locar els elements de l'espai de manera que no molestin, eliminarem qualsevol objecte que pugui suposar un factor de risc.

 

5.- Pèrdua d'estabilitat

En el moment que una persona comença a trontollar en caminar, cal la utilització de bastons o caminadors (si fos necessari).

 

6.- Tensió baixa

Una gran majoria de la gent gran pateix tensió baixa que pot provocar esvaïments quan s'incorporen d'una forma molt ràpida. Un hàbit senzill que prevé una possible caiguda és incorporar-se lentament, seure sobre el llit o sofà i aixecar-se amb lentitud.

 

Publicado
el 02-09-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.