Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

L'alimentació de la gent gran a la tardor

L'alimentació de la gent gran a la tardor

Aquest any, un cop més, la tardor es ve com una etapa de canvis en què el desgast físic i intel·lectual és més gran, estant més predisposats a patir mancances nutricionals i com a conseqüència, poder tenir problemes de salut. 

 

Les persones grans han d'adequar la seva alimentació a les diferents condicions climatològiques i de temperatura, aportant els nutrients necessaris per a cada etapa. 

 

A l'estiu se sol menjar la fruita de la temporada, com la síndria, meló, préssecs etc, fruites qye contenen grans proporcions d'aigua i que afavoreixen la hidratació davant les altes temperatures de l'estiu. 

 

Però ara que ve la tardor, les fruites de temporada canvien, igual que canvien les condicions climatològiques. Apareixen els cítrics, les taronges, mandarines, les llimones ... fruites més de tardor i hivern, que contenen molta vitamina C, excel · lent per combatre els refredats tan propis d'aquestes èpoques. 

 

A la tercera edat, a més de prendre suficient vitamina C, també és important el seleni, el zinc o la vitamina E, la qual actua com antioxidant i ajuda a reduir les infeccions respiratòries. 

 

En general, en planificar la dieta dels majors en aquestes dates, es recomana utilitzar els aliments de temporada i ingerir aliments amb més calories que en l'època d'estiu, i més a mesura que hi hagi més fred. També es comencen a substituir els gaspatxos, cremes fredes, vichyssoise,...  en lloc sopes i olles amb més contundència. 

 

A més, aquest canvi estacional i el final de les nostres vacances ens sol fer sentir més cansats, amb la tornada a la rutina, el final del bon temps ... Tot això ens pot fer sentir cansats i fins estressats, pel que convé incloure en nostra dieta aliments com pasta, arròs, llegums o patates que aporten energia. 

 

Recorda que en aquesta i en qualsevol època de l'any cal seguir una alimentació saludable, intentant consumir aliments de temporada i de proximitat que ens aportin els nutrients necessaris d'una manera variada i adequada, cobrint les necessitats del nostre organisme.

el 06-10-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.