Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La visió de la vellesa a la gran pantalla

La visió de la vellesa a la gran pantalla

Tot i que vivim en una societat en què la mitjana d'edat és cada vegada més alta, la vellesa és per a molts un tabú del qual no es parla gaire. No hi ha un veritable interès en aprofundir en l'importantíssim paper de la gent gran en les seves famílies; tampoc en valorar les seves relacions sentimentals, afectives o socials; i menys, -a causa de que ens asusta- en preocupem per pensar en el procés de deteriorament i la proximitat de la mort. Llavors, com és la visió de la vellesa en el cinema i com afecta la societat?

 

Per fortuna, el cinema més actual comença a parlar de la gent gran partint d'un punt de vista que deixa de banda els estereotips negatius i el tractament tràgic del final de la vida. Les pel·lícules s'obren a la representació de la vellesa com una nova etapa, en la qual afrontar reptes i problemes que aquesta comporta, tant per a la persona gran com per als que l'envolten.

 

Els temes més tractats són el paper de la persona gran, l'anhel a la joventut, la jubilació, l'amor a la tercera edat, les relacions familiars i socials, la lluita contra l'Alzheimer o altres malalties degeneratives, la pèrdua d'autonomia, les il·lusions i somnis a la vida o l'enfrontament amb la mort.

 

A CG Myces ens alegrem cada vegada que una nova pel·lícula tracta la vellesa amb naturalitat i amb el valor que es mereix. Per això, ens hem decidit a compartir amb vosaltres pel·lícules que a nosaltres ens han encantat, convidant-vos a reflexionar sobre el paper de la vellesa en elles.

 

Avui us parlem de El exòtic hotel Marigold (2011), una comèdia dramàtica britànica dirigida per John Madden. En ella, un grup de gent gran anglesos decideixen gaudir de la seva jubilació a Bangalore, una exòtica població de l'Índia, però les diferències culturals aviat es posaran de manifest creant-tota mena de problemes. Com repartiment apareixen mítics actors britànics: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson, Celia Imrie, Ronald Pickup i Penelope Wilton.

 

 

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 29-04-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.