Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La Tercera Edat als mitjans de comunicació

La Tercera Edat als mitjans de comunicació

Els Mitjans de Comunicació contribueixen de forma decisiva a la creació d'imatges i representacions socials. És a dir, alhora que informen, es dediquen a la construcció social d'una imatge en la ment del públic. Avui a CG MYCES us parlem de la representació de la Tercera Edat als mitjans de comunicació i el seu paper des del punt de vista periodístic.


La gent gran esta cada vegada més presents en la societat, ja sigui perquè augmenta la gràfica d'envelliment, ja sigui perquè s'han convertit en la figura econòmica que sustenta a moltes famílies espanyoles o ja sigui per temes de gerontologia.

 

Tant en el cinema com en la publicitat el seu tractament d'imatge és dramàtic o representa la tradició, el passat,... La forma adequada hauria d'estar al costat dels altres temes i com en els altres grups d'edat, sense separatismes. En general, la informació és més freqüent en diaris d'àmbit local, i en aquells mitjans el 'públic objectiu' se situa en edats avançades.


Segons Loles Díaz, directora i presentadora del programa de RNE sobre gent gran "El club de la vida", la relació gent gran - mitjans de comunicació no és l'adequada qualitativa ni quantitativament. Tot i que són més del 17% de la població, la seva presència és escassa i freqüentment, inadequada. La imatge que difon els mitjans no s'ajusta a la realitat de la gent gran d'avui, ni reflecteix la seva pluralitat.

 

La línia de la comunicació ha d'anar encaminada a mostrar una imatge plural i en un llenguatge correcte. És a dir, evitar un llenguatge paternalista o protector, que no es facin mencions separatistes o excepcionals per sector o segment de la població.


Així mateix, Díaz opina que s'haurien treure aspectes més positius de la longevitat. La longevitat és una bona notícia a títol individual, però l'increment de persones longeves es presenta, cada vegada més, com un problema. És a dir, s'hauria de treballar més en la línia positiva de presentar a aquest sector de la societat en tots els àmbits de la vida; la seva condició de ciutadans de ple dret; el seu paper com a transmissors de valors i, a l'actualitat, també com "sustentadors" econòmics de fills i néts i solidaris amb les necessitats de la societat en el seu conjunt


Per això, s'advoca per un canvi d'imatge social de l'envelliment molt més positiu i conciliador, un canvi de mirades a la societat.

el 21-11-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.