Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La participació social en la gent gran

La participació social en la gent gran

Ja hem parlat alguna vegada de la importància de l'envelliment actiu, i que el fer-nos grans no empitjori la nostra qualitat de vida.

 

Setmana rere setmana us anem proposant consells i informació d'interès per portar un bon envelliment actiu. Avui parlarem d'associacionisme a la gent gran.

 

Associar significa entrar a formar part d'un grup voluntàriament amb un objectiu comú. Dins d'aquests grups de participació social es poden compartir interessos, aficions,... i en comú es poden realitzar projectes per aconseguir els objectius proposats pel grup.

 

Alguns temes que es poden tractar són els drets humans, la ciutadania activa, etc. És molt important dialogar i debatre en aquest tipus d'associacions, i no formar part d'aquelles en què s'imposin unes determinades idees.

 

També hem de cercar una associació o grup que tracti temes que ens motivin i apassionin, ja sigui personal o social, però alguna cosa que en involucrar ens faci sentir bé.

 

Per participar socialment en aquestes associacions també hem de saber com comportar-nos, ja que no només n'hi ha prou amb voler participar. Hem de posar en pràctiques les nostres capacitats de comunicació i relació amb altres persones, ja que encara que estiguem en un grup amb gustos similars als nostres, sempre anem a trobar-nos amb opinions diferents a la nostra. I sobretot hi ha d'haver respecte.

 

Participar en els debats, involucrar-se en els temes socials, prendre responsabilitats, intervenir,... tot això fa que ens mantinguem actius, pel que la nostra qualitat de vida es mantindrà millor.

 

No oblidis mantenir la il·lusió pels temes en què participis, i mai t'ho prenguis com una obligació.

 

El tenir una participació activa en una associació té molts beneficis, com comprovar que les nostres opinions i conviccions tenen un camí en comú amb altres persones, i veure com la nostra opinió es va reforçant.

 

Si el teu poses un tros del teu temps a defensar alguna cosa en el que creus, i altres persones que pensin el mateix que tu ho facin també, al final, amb l'afany de tots es multiplica el resultat.

el 01-04-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.