Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància d'una bona nutrició en la tercera edat

La importància d'una bona nutrició en la tercera edat

La tercera edat és una etapa caracteritzada per l'envelliment, els canvis en l'estructura i funció del nostre cos entre altres canvis que sorgeixen a mesura que passa el temps.

 

En aquest període de la vida, el cos pateix canvis com la pèrdua de massa muscular, la reducció de la densitat òssia, la disminució de la mobilitat de les articulacions etc, de manera que es necessita una correcta nutrició que s'adapti a aquests nous canvis.

 

A mesura que envellim, la probabilitat de patir anèmia, diabetis, hipertensió, etc. és més gran, pel que cuidant la nostra alimentació, seguint una dieta sana i equilibrada, podrem estalviar-nos alguna visita al metge. També canvia la capacitat per obtenir els nutrients necessaris, ja que les secrecions de l'estómac disminueixen i es redueix l'absorció de nutrients. És per això que cal realitzar algunes modificacions en l'alimentació.

 

La dieta durant la tercera edat ha d'incloure suficients aliments que siguin concordes a la despesa energètica i l'activitat física de cada persona. No s'ha d'abusar dels aliments grassos, ja que no són molt bons per al cor. Tampoc hem passar-nos amb les proteïnes, per això és convenient menjar més peix que carn, però sense deixar de banda els lactis com la llet o iogurts, els quals són molt importants per prevenir o ajudar amb malalties com l'osteoporosi causa del seu alt nivell de calci.

 

Els hidrats de carboni són importants, es recomana menjar aliments com els cereals, llegums, fruites, pasta,... També són molt aconsellables els aliments amb vitamines i minerals. En les persones grans és freqüent trobar mancances en la vitamina D, per la que s'ha de consumir aliments amb què s'obtingui aquesta vitamina, com amb els ous i la llet. També són importants la vitamina A, B i C, que es poden trobar en moltes fruites, com els albercocs, préssecs, mandarines, taronges, pomes,... i verdures com bledes, espinacs, col, cols de Brussel·les i altres vegetals.

 

Alguns dels errors més freqüents en l'alimentació de les persones de la tercera edat són eliminar certs aliments per la seva dificultat per mastegar, deixar de cuinar per cansament, substituir els àpats importants per picar entre hores,... Tasques quotidianes com anar a fer la compra o cuinar ajuden a mantenir tant la ment com el cos actiu.

 

Alguns consells que t'ajudaran a seguir una bona alimentació són: realitzar una llista de la compra, pensar menús lleugers i de senzilla preparació, triar aliments fàcils de mastegar i que no impliquin una pesada digestió després. No abusar ni de la sal ni de l' sucre, i augmentar el consum d'aliments amb fibra, com les verdures i llegums. Intentar substituir les carns vermelles per carns blanques, com el pollastre o gall dindi. Tampoc cal abusar del cafè ni l'alcohol, però sí que cal beure molts líquids, com aigua i sucs.

 

Hem de prestar atenció a la nostra nutrició, ja que tant en l'etapa de la tercera edat com en qualsevol de la nostra vida, la nutrició que portem condicionarà la nostra salut i qualitat de vida.

 

En MYCES disposem de menús i dietes adaptats a les necessitats de cadascun dels nostres residents per dietistes especialitzats en nutrició per a gent gran.

el 21-10-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.