Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància d'una bona hidratació

La importància d'una bona hidratació

La hidratació és un tema molt important, i més ara que s'acosta el temps calorós, però que encara pren més envergadura quan es tracta de la hidratació de la gent gran.

 

A mesura que envellim, el nostre contingut d'aigua en el cos disminueix, de manera que el risc de deshidratació augmenta, podent tenir conseqüències serioses. S'estima que el contingut corporal d'aigua disminueix en un 15 % entre els 20 i els 80 anys, de manera que cada vegada som més susceptibles a la deshidratació.

 

La gent gran necessiten ingerir la mateixa quantitat de líquid que els joves, i per a això cal ser conscients del necessari que és consumir líquids durant tot el dia, ja que a major edat, el cos perd la capacitat de detectar la set.

 

Si a aquesta disminució de la manca de sensació de set, hi afegim que algunes persones grans també tenen problemes de memòria, o presenten dificultats en la mobilitat que els impedeixen tenir accés a l'aigua quan volen, o prenen medicacions que incrementen la deshidratació o alteren la sensació de set, el problema s'agreuja.

 

La deshidratació pot contribuir a l'aparició de símptomes com confusió mental, mal de cap i irritabilitat que s'han de tenir present al moment d'examinar un ancià. També es pot associar amb la hipotensió arterial, augment de la temperatura corporal.

 

Algunes estratègies per fomentar el consum de líquids és oferir al llarg del dia (encara que no tinguin set) assegurar-nos que es té accés a l'aigua durant tot el dia, fomentar el seu consum amb els medicaments, oferir varietat de begudes, ...

 

També s'afavoreix la hidratació en prendre aliments amb alt percentatge de líquids, com sopes, gelatina, fruita, verdura,... I també s'han d'evitar líquids amb efecte diürètic com te, cafè i alcohol.

 

A l'estiu, quan les temperatures són més altes, la quantitat ha d'augmentar. I també hem de beure líquids de manera gradual al llarg del dia, major quantitat al matí i menor a la tarda, per evitar haver d'aixecar durant la nit al bany.

el 21-05-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.