Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància d'una boca sana

La importància d'una boca sana

La salut dental no pot separar-se de la salut general, ja que quan tenim problemes en la nostra boca pot afectar en més zones de l'organisme.

 

Una boca sana fa que sigui més fàcil alimentar-nos, sense que res ens impedeixi gaudir de menjar bé.

 

Avui parlarem sobre alguns problemes que ens poden afectar tant a les dents com en les genives i com cuidar la salut de la nostra boca perquè els nostres dents i genives segueixin forts.

 

Les càries és un dels problemes més habituals que afecten els nostres dents. Les dents estan recoberts per un esmalt exterior, i quan aquest és atacat pels àcids que produeixen els bacteris que hi ha a la placa dental, es poden crear forats en aquesta capa protectora de l'esmalt. Aquests forats són les càries.

 

La millor manera de prevenir les càries és mantenir una higiene correcta de la nostra boca, raspallant-nos les dents, utilitzant el fil dental, fent glopeigs,... però quan aparegui una càries, hem d'acudir al dentista.

 

Un altre problema també molt habitual és la gingivitis. La gingivitis afecta les genives, causant infeccions que danyen tant les genives com les pròpies dents. Podem adonar-nos que tenim gingivitis quan ens sagnen amb molta freqüència la genives o se'ns s'acumula molta placa dental sota les genives.

 

El millor remei per aquest problema també és raspallar habitualment les dents i utilitzar el fil dental. També es recomana anar al dentista perquè faci una neteja bucal de tant en tant.

 

Per a les persones que tinguin dificultats per moure els seus braços o mans, com l'artritis, i els suposa una dificultat física poder raspallar les dents, es recomana utilitzar raspalls de dents elèctrics. També hi ha raspalls de dents especials amb mànecs més grans per facilitar la seva subjecció.

 

De vegades també és necessari utilitzar una dentadura postissa en substitució de les dents quan aquests han caigut o s'han hagut d'eliminar per algun problema. Les dentadures poden semblar molt incòmodes al principi, però tot és acostumar. Però aquest tema parlarem en la següent entrada.

 

Recorda fer revisions dentals periòdiques, les dents poden durar molts anys si els cuidem bé. I si notes alguna molèstia no dubtis a acudir al dentista, ja que és possible que els problemes empitjorin amb el temps.

 

Myces, pensant en la salut dels nostres residents, i en col · laboració amb una empresa de la ciutat de Lleida dedicada a la salut dental, realitza 2 revisions bucals anualment per detectar possibles problemes a nivell de salut dental i oferir possibles solucions.

el 07-04-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.