Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància del riure en la vellesa

La importància del riure en la vellesa

Els professionals en geriatria s'interessen pel paper que el riure i el bon humor juguen a la salut de les persones grans. El riure és un sanador natural, produeix una sensació de felicitat i benestar essencial per sentir-se bé i es creu que pot ajudar a prevenir i curar malalties.

 

Científics i terapeutes han descobert que la pràctica del bon humor beneficia les persones física i emocionalment. Per això és tan important aplicar-la en la gent gran, com a mecanisme contra malalties, depressió, estrès i frustració, afeccions que s'incrementen en la tercera edat, i practicar l'alegria i la satisfacció per millorar la qualitat de vida.

 

Beneficis físics del riure
El poder del riure en el nostre cos es reconeix clarament: enforteix el cor, millora la respiració, facilita la digestió, disminueix la hipertensió i enforteix els músculs.

 

Beneficis emocionals del riure
Aquestes millores físiques repercuteixen beneficiosament en la nostra salut mental; però a més el riure té altres resultats en les nostres emocions: eleva l'autoestima i la confiança, elimina els pensaments negatius i la sensació de por, ajuda a minimitzar els problemes i combat l'insomni.

 

Però, ¿com actua bioquímicament el riure en el nostre organisme?
Està provat científicament que quan riem el nostre organisme allibera diferents substàncies: endorfines, que tenen poder analgèsic i calmen el dolor; adrenalina, que augmenta la nostra capacitat de creativitat i imaginació; dopamina, que afavoreix l'agilitat mental; i serotonina, que calma i disminueix la gana i l'ansietat.

 

No obstant això, el riure fingida no funciona. És beneficiós riure quan hi ha una raó, el riure només repercuteix positivament en el nostre organisme quan és sincera i natural.

 

Finalment, el riure és un mitjà infal·lible contra moltes de les nostres preocupacions quotidianes, mai hem de deixar de beneficiar-nos de la nostra riure dia a dia. Mantenir una actitud positiva davant la vida i riure dels problemes que se'ns puguin presentar pot ser beneficiós i ajudar-nos a superar-los.

 

Et convidem a provar aquestes rutines diàries:

- Mira't al mirall res més aixecar-se i sonríete a si mateix, així afrontaràs el dia d'una manera més positiva. No caiguis en el riure fingida, ja hem vist que no funciona.


- No reprimeixis cap riallada, comparteix-la amb els teus companys i ells compartiran les seves amb tu, t'ajudarà a enfortir les teves relacions personals.

el 11-05-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.