Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància de dormir bé

La importància de dormir bé

Un problema molt comú en la gent gran és la dificultat per agafar el son a les nits i descansar bé l'estirada tota la nit sencera.

 

Moltes persones encara sentin cansament, es queden al llit amb els ulls oberts i sense saber què fer per poder adormir-se. Això amb el temps pot esdevenir un problema, ja que al dia següent no estem descansats, ens despertem somnolents i poc a poc ens sentirem més cansats.

 

El temps de son necessari per a una persona gran és el mateix que per a una persona adulta, unes 7 - 8 hores aproximadament, tot i que les persones grans tendeixen a anar a dormir més aviat i aixecar més d'hora també. També les persones grans solen dormir migdiades o becaines durant el dia, la qual cosa ajuda a que no puguem dormir bé per les nits.

 

Hi ha diferents estats del somni: el somni sense moviments oculars ràpids (el somni no MOR o NMOR) i el somni de moviments oculars ràpids (el somni MOR o REM en anglès). Dins d'aquests dos estats del somni, hi ha diverses fases, en les que anirem passant des de la vigília a la somnoliencia, després al somni lent i finalment al somni MOR o son profund, que és aquí on somiem (és habitual tenir de 4 a 6 períodes de son MOR durant la nit).

 

A les persones de la tercera edat es va fragmentant el somni nocturn amb freqüents episodis de despertar i es redueix molt el percentatge de son en fase IV (el somni lent) i no tant el de son MOR (el somni profund), el qual es manté més constant al llarg de tota la vida.

 

Hi ha moltes raons per les quals podem no descansar bé a les nits. Si estem malalts, hem dormit una llarga migdiada, algun medicament que interfereixi amb el nostre somni ... I si no dormim bé, l'endemà podem estar irritables, tenir menys concentració, somnolents ...

 

Si li costa molt temps adormir-se, es desperta diverses vegades a la nit, es desperta aviat i no pot tornar a adormir etc. probablement tingui insomni. A vegades, l'insomni pot ser un senyal d'altres problemes. I quan ens obsessionem a voler dormir, encara ens costa més.

 

El somni és una funció vital per a l'ésser humà, que restaura el nostre cos, per això és molt important que dormim bé per les nits. En la propera entrada parlarem sobre consells que poden ajudar a dormir millor.

el 05-02-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.