Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La Hiporexia: falta de gana

La Hiporexia: falta de gana

Quantes vegades ens hem vist tractant d'alimentar a la nostra gent gran a la força com si fossin nens petits? La Hiporexia, o falta de gana, es dóna en llars, residències i hospitals i és un símptoma de la vellesa amb serioses conseqüències que afecta més de 9 milions d'avis a España.

 

Segons afirma Rosa Burgos, endocrinòloga i coordinadora de la Unitat de Suport Nutricional de l'Hospital Vall d'Hebron a Barcelona, ​​es tracta de la disminució de la gana. Estima que afecta entre un 50 i 60% dels ancians del nostre país i que augmenta per dues causes: edat i malaltia.

 

La falta de gana a la vellesa


Federico Costa, geriatra de l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid i membre de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG), explica que el 90% dels pacients majors de 80 anys disminueixen la gana per diverses raons:

 

El seu esforç físic és menor i, amb l'edat, el seu estómac comença a demanar menys quantitat.

 

Perceben els sabors i olors dels aliments de forma diferent.

 

Algun fàrmac prescrit per tractar una altra malaltia els treu la gana.

 

Problemes de salut mental.

 

La Hiporexia deguda a problemes de salut mental, com depressions o estat d'ànim baix, es pot resoldre amb suport psicològic.

 

Com detectar la Hiporexia


Com la gent gran disminueix la gana en arribar a la vellesa, resulta difícil separar la línia entre falta de gana i Hiporexia. No obstant això, ens podem servir d'unes petites senyals d'alarma:

 

Controlar el seu pes: tota pèrdua de pes no intencionat indica que la persona gran està menjant menys del que necessita.

 

Plat ple i fred a la taula: quan un aliment que abans li encantava comença a quedar-se al plat és signe que alguna cosa va malament.

 

Rebuig a determinats aliments: alguns aliments, com la carn vermella, poden generar rebuig quan es pateixen els símptomes.

 

 

Com actuar davant la Hiporexia


L'equip mèdic i nutricionista de CG Myces us donem unes pautes per lluitar contra aquest símptoma:

 

Dieta fraccionada: augmentar la quantitat del plat no aconseguirà que la persona gran mengi més; però menjant poc i sovint plats enriquits -amb més quantitat d'energia i proteïnes-, farà que consumeixi tots els nutrients i calories que necessiti.

el 19-08-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.