Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La fisioteràpia a la vellesa

La fisioteràpia a la vellesa

La fisioteràpia geriàtrica és l'aplicació de certs tractaments terapèutics en adults majors sans, amb la intenció de prevenir la disminució de les capacitats funcionals que el procés involutiu de l'edat pugui ocasionar.

 

Les causes principals d'aquesta disminució són la inactivitat i la immobilitat. En nombroses ocasions, els nostres majors són immobilitzats com a conseqüència d'una malaltia que els deixa al llit durant diversos dies, una fractura de maluc, una trombosi ... Durant la malaltia, la seva activitat es redueix considerablement i, un cop passada, són capaços de tornar a moure, però la debilitat i el seu estat d'ànim poden afectar la tornada a la normalitat. Si aquest estat no es tracta degudament, la rehabilitació no es compleix adequadament i repercutint negativament en la seva salut.

 

La fisioteràpia geriàtrica

La teràpia física en la gent gran és el mecanisme eficaç per compensar, el màxim possible, les conseqüències de la manca d'inactivitat. A través de programes d'exercicis preparats i guiats per terapeutes professionals en fisioteràpia i rehabilitació, els pacients aconsegueixen la independència funcional i la millora en la seva qualitat de vida. Cada programa avalua les capacitats de mobilitat de forma personalitzada, per tal d'establir un pla de teràpia física preventiu, correctiu o de manteniment, adequat per al pacient.

 

El procés de rehabilitació en els majors ha de seguir els següents passos:

1. Mobilitat articular. Haurà d'avaluar les capacitats de mobilitat de les articulacions i mantenir-les o augmentar-les.

 

2. Independència funcional. Haurà de mantenir o millorar la independència en les activitats del dia a dia.

 

3. Força muscular. Avalua la força dels músculs i mantenir-la o augmentar-la.

 

4. Marxa i equilibri. Haurà de millorar el patró de la marxa i l'equilibri.

 

5. Postura. D'avaluar la postura i aplicar millores en el cas de trobar problemes.

 

6. Caigudes i barreres arquitectòniques. Haurà de fer un historial de caigudes i estudiar l'espai en el qual l'ancià habiti, per tal d'eliminar barreres arquitectòniques que puguin contribuir a més caigudes.

 

7. Confiança i cooperació. Haurà de millorar la confiança en si mateix i promoure a cooperació des d'un inici.

 

En CG Myces comptem amb un equip de fisioterapeutes professionals que apliquen diferents plans de teràpia preventiva i rehabilitació. Els nostres residents en programes de rehabilitació, aconsegueixen reduir els temps prescrits pels seus metges, gràcies a l'esforç i la constància dels nostres professionals.

el 23-06-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.