Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La festa de la castanyada a MYCES

La festa de la castanyada a MYCES

Una de les festes més importants de la tardor és la festa de la Castanyada, que celebrem aquí a Catalunya el dia de Tots Sants.

 

La castanyada, i el dia de Tots Sants, se celebren entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre. Segons la tradició aquesta és la data en la qual es relacionen el món dels vius i dels morts. També està present el record dels avantpassats familiars, i solen ser un ritual les visites al cementiri per honorar-los.

 

La festa de Tots Sants va ser instaurada al segle VII pel papa Bonifaci IV, qui en lloc d'enderrocar un panteó romà dedicat a les divinitats romanes, el va consagrar a la Mare de Déu i als màrtirs del cristianisme. Segles després, l'Església va instituir la pràctica de recordar tots els difunts aquest dia.

 

La gastronomia de Tots Sants és rica i variada, i procedeix de la tradició de les antigues ofrenes funeràries. Segons la tradició, durant aquests dies, els campaners feien sonar les campanes de les esglésies sense descans per avisar els veïns de l'arribada del moment de pregar als difunts. En ser una tasca tan esgotadora, els portaven castanyes i vi per agafar forces.

      

Alguns dels productes típics que avui dia seguim preparant són els panellets, o " migetes " com diuen en terres lleidatanes. Els panellets són dolços fets amb ametlla i pinyons. Amb el temps han anat evolucionant la seva recepta i ara els podem trobar de molts sabors. Els podem preparar nosaltres mateixos, o comprar-los en forns i pastisseries.

 

Altres aliments típics d'aquesta festa són les castanyes i els moniatos, que acompanyades per un dolç moscatell, es té la tradició de prendre amb la família. També se solen acompanyar aquests dolços típics amb aliments de la temporada, com les figues, les nous, les glans, codonyat, pastís de carbassa, ....

      

En el nostre centre, dimecres passat dia 30 d'octubre vam estar fent activitats relacionades amb la festa de la Castanyada, on no ens volíem perdre els preparatius d'aquesta tradició. Els resident estar elaborant productes típics d'aquesta festa, com els deliciosos panellets.

 

Al dia següent, coincidint amb l'últim dia del mes de novembre, vam celebrar aquí al centre la castanyada, on vam gaudir dels productes típics de tal tradició, com les castanyes, els panellets, els moniatos, el moscatell,... sense oblidar els productes que havien preparat els residents el dia anterior.

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 11-11-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.