Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La diabetis i la insulina

La diabetis i la insulina

La diabetis és una malaltia que apareix pel fet que el pàncrees no fabrica la quantitat d'insulina que el cos humà necessita, o bé la fabrica d'una qualitat inferior.

 

La diabetis afecta el 6% de la població. Les possibilitats de contraure augmenten a mesura que una persona es fa gran, de manera que per sobre dels setanta anys la pateix al voltant del 15% de les persones.

 

La insulina és una hormona que té com a funció mantenir els valors adequats de sucre en la sang. En facilitar que la glucosa circuli per la sang, pot penetrar en les cèl·lules i es pot aprofitar la seva energia. Si la glucosa no pot entrar a les cèl·lules, s'acumula a la sang, per tant gràcies a la insulina s'ajuda a la glucosa a entrar a les cèl·lules del cos.

 

La gent que té diabetis té dificultats per produir insulina o per respondre-hi, el que llamariamos la resistència a la insulina. En aquests casos, ni el cos rep el sucre que necessita per realitzar totes les seves funcions ia més l'índex glucèmic es manté a nivells molt alts, la hiperglucèmia.

 

Quan el nostre metabolisme no segrega la insulina necessària per al seu correcte funcionament, cal passar a insulina, però per sort avui dia hi ha fàrmacs d'insulina que permeten substituir la manca d'aquesta hormona, imitant el seu funcionament al nostre metabolisme. Si es deixa sense tractament, l'acumulació de sucre a la sang poden causar complicacions a llarg termini.

 

El millor que podem fer si tenim diabetis és vigilar la nostra alimentació i fer exercici físic almenys 30 minuts al dia, ja que l'exercici ajuda al nostre cos a utilitzar millor la insulina. Tmabién hem de controlar la nostra gluecemia, controlar la pressió sanguínia i el colesterol.

 

MYCES es preocupa per les persones que viuen a la nostra residència, ia més de treball grupal amb fisioterapeutes en les nostres sessions de gimnàstica i el suport del nutricionista, tractem a cada pacient segons les seves necessitats, portant un control exhaustiu a través del nostre equip mèdic intern.

el 12-01-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.