Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La depressió en la tercera edat

La depressió en la tercera edat

Utilitzem el terme "depressió" de manera molt freqüent, però, en moltes ocasions no sabem realment què és i el perillós que pot arribar a ser aquest tipus de trastorn. La depressió és una forma d'expressió de dolor o tristesa que es manifesta a través de símptomes psíquics i somàtics, per això en el seu diagnòstic i tractament és molt important conèixer i valorar l'entorn més proper del pacient.

 

Encara que en moltes ocasions pensem en la tercera edat com una època de descens i reflexió, en moltes ocasions no es tracta d'una etapa tan idíl·lica. El procés d'envelliment en ocasions es veu afectat per trastorns mèdics crònics i debilitants, la pèrdua d'éssers estimats i la incapacitat per a participar en activitats de les que abans gaudia. Això pot resultar una càrrega molt pesada per al benestar emocional de qualsevol persona.

 

La depressió crònica té conseqüències físiques i mentals que poden complicar un problema de salut existent d'una persona d'edat avançada i desencadenar noves preocupacions. Alguns canvis corporals associats a l'envelliment (baixes concentracions de folat en la sang i malalties en el sistema nerviós) poden contribuir a la depressió, la deterioració mental i la demència.

 

Alguns estudis apunten que la depressió pot tenir efectes físics alarmants a la gent gran. L'índex de mortalitat dels homes i dones de la tercera edat que tenen depressió i sentiments de solitud és més gran que el d'aquells que estan satisfets amb les seves vides.

 

Els investigadors estan d'acord en que el reconeixement, el diagnòstic i el tractament primerencs poden ser vitals per contrarestar i prevenir les conseqüències emocionals i físiques de la depressió. És important tenir en compte aquests aspectes en relació a la depressió en ancians:

- Sigui conscient de les limitacions físiques de la persona

- Aliéntele a consultar amb un metge abans de fer canvis en la seva dieta o emprendre una nova activitat que pugui estresarle.

- Respecteu les preferències individuals. La gent gran pot ser reticent a adoptar nous hàbits o fer coses que altres persones de la seva edat gaudeixen molt.

- Sigui diplomàtic: si la persona té una autoestima fràgil pot interpretar expressions d'alè i estímul ben intencionades com una prova més del deteriorament del seu estat.

- Un psicòleg expert o especialitzat en problemes de la tercera edat pot ajudar a desenvolupar una estratègia individual per combatre la depressió.

 

A CG Myces comptem amb servei mèdic i de psicologia perquè tots els nostres pacients tinguin la millor atenció i poder adequar les nostres cures a les seves necessitats.

 

 

Font: American Psychologist Association (APA)

 

 

el 25-01-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.