Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La calor en la gent gran

La calor en la gent gran

Ha arribat la calor i ho ha fet amb molta força, per això avui parlarem de com afrontar-ho i les cures que hem de tenir.

 

A l'estiu aprofitem per fer activitats a l'aire lliure. És temps de piscina, de platja, passejos vespertins, hores al parc amb els nostres néts ... però hem de tenir cura amb la calor.

 

La prevenció de la calor és vital per a la salut de la gent gran. Els principals efectes de les altes temperatures són el sofriment de rampes, esgotament i, molt més greus, cops de calor -que poden alterar tot l'organisme i provocar problemes serios-.

 

Cop de calor


Un cop de calor es produeix per l'augment de la temperatura del cos a causa d'una exposició perllongada al sol (insolació) a la pràctica d'exercici en ambients calorosos o amb poca ventilació ia la pèrdua en el cos d'aigua i sals minerals essencials. Es tracta de situacions on el cos no és capaç de regular la seva temperatura pels mecanismes normals (com la sudoració) i es produeix un augment de temperatura corporal.

 

Els símptomes dels cops de calor són: set intensa i sequedat a la boca, temperatura major a 39ºC, sudoració excessiva, sensació de calor sufocant, pell seca, esgotament, cansament o debilitat, marejos o desmais, vertigen, rampes musculars, agitació, dolors d'estómac, falta de gana, nàusees o vòmits, mals de cap, estat de confusió, desorientació, deliri o fins i tot coma i convulsions.

 

Les persones grans són una de les víctimes amb més risc de patir un cop de calor, per això hem de fer el màxim possible per prevenir-lo.

 

Com prevenir un cop de calor?


Per prevenir un cop de calor en èpoques i zones amb altes temperatures haurem d'evitar consumir begudes amb cafeïna o amb sucre en excés, begudes molt fredes o molt calentes i àpats pesats. A més, evitarem el consum de begudes alcohòliques que augmenten la temperatura de l'corporal i la pèrdua de líquids i evitarem l'activitat física intensa.

 

En el cas que la persona gran tingui problemes de mobilitat, com a cuidadors, els oferirem contínuament líquids (preferiblement amb sucs naturals); els vestirem amb robes folgades, lleugeres de cotó i colors clars; els dutxarem i refrescarem amb freqüència; triarem els horaris de passeig en moments del dia de menys calor i els situarem en llocs amb bona ventilació o aire condicionat.

 

 

Com actuar davant un cop de calor?


En el cas que ocorregués és important actuar amb rapidesa. Primer intentarem baixar la temperatura del cos de la persona afectada amb un bany en aigua gelada. També li oferirem aigua fresca (amb una culleradeta de sal), la traslladarem a un lloc fresc i ventilat i no li administrarem medicaments antifebriles. Si el problema persisteix haurem d'acudir a un metge.

el 06-07-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.