Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residčncia per a gent gran i centre de dia

Implantació del programa FACILE Ŕ MANGER a la nostra residčncia

Implantació del programa FACILE Ŕ MANGER a la nostra residčncia

Com a continuació dels objectius i els avantatges de la implementació en el nostre Centre del PROGRAMA D'ÀPATS DE TEXTURA MODIFICADA: "FACILE À MANGER", us expliquem els productes que emprem i el procés de la elaboració dels plats. Utilitzarem productes de la nostra terra i una cocció lenta o suau per mantenir el gust dels àpats cuinats igual que a la nostra llar:

 

Plats Freds

Amanides de verdures

Amanides d'arròs

Amanides de pasta

Amanides de llegums

Postres a base de fruita fresca

 

 

 

Texturizants

Tractament: Refrigeració

Plats Calents

Llegums

Pastes i arrossos

Verdures

Carns

Peixos

Ous

 

 

Texturizants

Tractament Tèrmic: Fet al forn

 

 

Productes modificadors de la Textura

 

En els plats freds modifiquem la textura amb gelatina neutra, producte que ens permet mantenir el gust de l'ingredient original al 100%.

 

En els plats calents usem la clara d'ou i la molla de pa, productes que donen al plat la textura idònia, a més aporten els nutrients per obtenir el 90% del gust.

 

 

 

Elaboració dels plats

 

Utilitzem una màquina eina anomenada Robot Coupé, un aparell específic per aquest tipus de programa on s'adequa la potència i el temps en funció dels ingredients a triturar i les dificultats que presenta la persona en la deglució i/o masticació.

 

Els components del plat a preparar juntament amb els productes que modifiquen la textura ho triturem en aquesta màquina. L'aliment triturat es reserva en un bol condicionat en el frigorific per als plats freds o s'utilitzan uns recipients específics per anar al forn on farem la cocció lenta del plat durant 20 minuts a una temperatura aproximada de 140 ºC, per als plats calents.

 

 

 

Les racions són individuals, acompanyades de salses suaus corresponents al plat original, degudament triturades i tamisades, formant tot el cojunt un plat saborós de fàcil masticació i/o deglució.

 

En aquest mes d'abril l'equip de Centre Gerontològic MYCES, juntament amb els responsables nutricionals de l'empresa ALESSA-SERUNION faran unes jornades informatives sobre el Programa d'Àpats de Textura Modificada.

 

 

Ricardo Terés

Director Técnic de CENTRE GERONTOLOGIC MYCES.

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 10-04-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diŕria de les residčncies per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecŕnica de Valčncia (IBV) i l'Institut Tecnolňgic Tčxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioterŕpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseńado por
Diseńo web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.