Sķgueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residčncia per a gent gran i centre de dia

Hipoterąpia, cavalls que curen

Hipoterąpia, cavalls que curen

 

Si parlem de Teràpia Eqüestre, segur que et ve al cap la famosa pel·lícula que va commoure a tots: "L'home que xiuxiuejava als cavalls". Una pel·lícula que ens va mostrar com els cavalls curen a les persones i ens poden ajudar en multitud de dificultats físiques, emocionals i mentals.

 

 

 

 

Sens dubte, i està científicament comprovat, la Teràpia Assistida amb Cavalls és un mètode terapèutic complementari que utilitza el cavall com a instrument de motivació i mitjà terapèutic per a la millora de la salut i qualitat de vida de persones que presenten alguna alteració física de desenvolupament, aprenentatge, emocional i / o cognitiva.

 

Del grec Hippos, el terme hipoteràpia significa teràpia amb cavall, un animal el trot estimula al genet 110 impulsos per minut, músculs i articulacions, després del vaivé del seu caminar.

 

Anomenada també equinoteràpia es tracta d'una teràpia innovadora, dirigida sempre per professionals de l'àmbit de la salut i que millora la qualitat i benestar de la gent gran i de tot tipus de persones, ja que és una terapèutica eficaç per problemes físics i mentals, independentment de l'edat. Millores en l'àmbit emociona, social i relacional. És una manera de lluitar contra el sedentarisme, la dependència i el sentiment de solitud o buit emocional.

 

En un entorn natural, les teràpies eqüestres exerciten les capacitats cognitives, potencien la comunicació verbal, i la sociabilització entra treballadors i residents geriàtrics. És tota una experiència vital que influeix positivament en l'autoestima, disminueix l'ansietat i s'ha demostrat que és eficaç per tractar la depressió.

 

Acariciar al cavall, raspallar i donar-li de menjar. En un primer contacte i sota un la supervisió d'un guia, es realitzen nombroses activitats amb l'animal. Des muntar a cavall, sempre tenint en compte les condicions físiques de la gent gran fins a la seva cura. El cavall és un animal capaç de captar l'atenció de la persona gran i motivar-lo, ja que implica col·laboració en la seva cura i en les seves activitats.

 

Al final, la idea és proporcionar als residents geriàtrics les eines que estimulin aquesta nova etapa de la seva vida de manera més positiva i enriquidora.

 

el 14-11-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'śltim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famķlies en la participació diąria de les residčncies per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecąnica de Valčncia (IBV) i l'Institut Tecnolņgic Tčxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioterąpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnologķa
Cloud Based Web System
Diseńado por
Diseńo web Huesca
Polķtica sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar anįlisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener mįs información aquķ.