Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Gent gran i roba intel·ligent per evitar caigudes

Gent gran i roba intel·ligent per evitar caigudes

 

Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017.

Junts treballen en el projecte d'investigació Intinto, basat en un sistema de sensors integrats en els tèxtils i que conjuminat a una plataforma TIC, monitoritza, protegeixen i prevenen enfront de les caigudes.

 

 

 

Les caigudes és el succés més freqüent d'accident a la gent gran. Aproximadament el 90% de fractures de maluc, avantbraç i pelvis tenen com a antecedent una caiguda. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, Cada any es produeixen 37,3 milions de caigudes la gravetat requereix atenció mèdica.

 

Tenen tal transcendència que de vegades per simple que hagi estat, pot comportar seriosos problemes de salut, que convenen ser vigilats. És a dir, de vegades són un clar indicatiu d'altres malalties subjacents.

 

Camises, pantalons o cinturons. El sistema dissenyat per Instint s'integrarà en elements tèxtils i a través d'ell, es mesuraran variables biomecàniques de la persona gran. D'aquesta manera, es podrà detectar situacions que impliquin riscos de caigudes.

 

El projecte ja ha estat provat amb persones majors de 57 anys i s'espera que durant aquest any es dugui a terme la versió definitiva del sistema.

 

Des CG Myces recomanem algunes mesures per prevenir aquestes caigudes Vestir-se i desvestir-se assegut.

 

  • Fer exercici diari, passejos, participar en activitats socials.
  • Tenir cura de la dieta i els hàbits alimentaris saludables.
  • Adaptar l'habitatge: Convertir la llar en un lloc segur, ja que és en aquest, on s eproduce el major nombre de caigudes. Per exemple, a la cambra de bany, instal·lar baranes de seguretat, bandes al terra de la dutxa. 

 

Segons l'informe elaborat per la Fundació Mapfre, "L'habitatge del major: condicions i riscos ', gairebé la meitat dels habitatges en què viuen majors van ser construïdes fa més de 40 anys, el que explica que l'adaptació de les instal·lacions als requeriments actuals, principalment energètics, sigui obsoleta o no existeixi.

 

 En definitiva, cal prendre precaucions i facilitar la mobilitat de forma segura evitant les situacions de risc.

 

el 13-02-2017
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.