Sķgueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residčncia per a gent gran i centre de dia

Fisioterąpia respiratņria

Fisioterąpia respiratņria

A mesura que ens fem grans, la funció respiratòria es veu alterada negativament, a causa dels canvis que es produeixen en la mecànica respiratòria externa i la involució senil dels teixits pulmonars.

 

La fisioteràpia respiratòria s'aplica teràpia física i entrenaments musculars a pacients amb una incapacitat, malaltia o lesió de l'aparell respiratori, per tal d'aconseguir i mantenir la rehabilitació funcional i evitar una disfunció.

 

A CG Myces comptem amb un equip de fisioterapeutes professionals que apliquen diferents plans de teràpia preventiva i rehabilitació, ajudant a reduir la progressió d'aquestes deficiències, aconseguint la màxima capacitat mental i social de cada pacient.

 

Tècniques de fisioteràpia respiratòria


 

Drenatge postural

Tècnica utilitzada per a l'eliminació de secrecions per acció de la gravetat, fent que drenin des dels bronquis grans, per la tràquea fins a expulsar-amb la tos.

 

Per realitzar el drenatge postural, es col·loca el pacient en la situació més adequada depenent del pulmó a drenar. Cada posició ha de mantenir-se de 3 a 5 minuts.

 

Important: Abans de començar la tècnica, cal que el pacient sàpiga tossir i respirar profunda i eficaç. No s'ha de realitzar amb el pacient recentment menjat. És una tècnica contraindicada en pacients amb edemes cerebrals, hidrocefàlia o problemes d'abdomen.

 

Percussió i vibració

Aquestes tècniques es fan servir de manera conjunta al drenatge postural. La percussió consisteix a picar de mans amb les mans buides amb l'objectiu de deixar anar les secrecions adherides a les parets bronquials.

 

La vibració consisteix en pressionar de forma intermitent la paret toràcica durant la espiració del pacient, intentant augmentar la velocitat de l'aire espirat per desprendre les secrecions.

 

Important: És una tècnica contraindicada quan hi ha absència de secrecions, hemorràgia pulmonar o en pacients amb fractures de costelles o cirurgia toràcica recent.

 

Educació de la tos

Aquesta tècnica consisteix a ensenyar a tossir: després d'una inspiració profunda, intentar tossir en dos o tres temps durant l'espiració amb la intenció d'arrossegar les secrecions.

 

L'educació de la tos s'aplica a pacients en pre i postoperatoris amb excessives secrecions o en situacions de producció excessiva d'esputs.

 

 

Si esteu interessats en els programes de fisioteràpia i rehabilitació de CG Myces, no dubteu en preguntar-nos.

el 24-11-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'śltim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famķlies en la participació diąria de les residčncies per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecąnica de Valčncia (IBV) i l'Institut Tecnolņgic Tčxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioterąpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnologķa
Cloud Based Web System
Diseńado por
Diseńo web Huesca
Polķtica sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar anįlisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener mįs información aquķ.