Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Èxit en el nostre exercici d'evacuació amb el nou Pla d'Autoprotecció

Èxit en el nostre exercici d'evacuació amb el nou Pla d'Autoprotecció

El passat dijous 10 octubre realitzem al nostre centre un simulacre d' evacuació davant una situació d'incendi, perquè en possibles situacions d'emergència tots els residents i treballadors estiguin preparats i s'asseguri així la seva seguretat i benestar.

 

Han estat diversos els mesos en què la Direcció de MYCES i els tècnics del servei de prevenció FREMAP hem estat treballant per poder elaborar un Pla d'Autoprotecció.

L'autoprotecció, a més de tenir en compte la protecció del propi individu, té en compte també als seus congèneres, pel que el concepte d'Autoprotecció es pot definir com la "protecció de les persones i els seus escassos béns, davant les diverses situacions de risc".

 

L'objectiu del Pla d'Autoprotecció és analitzar les possibles situacions d'emergència per poder així adoptar les mesures necessàries en matèria de primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació dels treballadors, així com de la resta d'ocupants del Centre, designant per a això al personal encarregat de posar en pràctica aquestes mesures i comprovant periòdicament el seu correcte funcionament.

 

És molt important que tota la població, i en el nostre cas concret, els residents i treballadors del centre, coneguin els riscos que poden patir abans determinades situacions i familiaritzar-se amb les mesures de protecció que han d'usar.
D' altra banda, aquest Pla d'Autoprotecció s'ha elaborat amb el contingut exigit i conforme a les indicacions del Decret 82 /2010, del 29 de juny, pel qual s'aprova la Norma bàsica d'autoprotecció dels centres, establiments i dependències dedicats a activitats que puguin donar origen a situacions d' emergència, i on es fixa el contingut d'aquestes mesures.

 

Els objectius que es pretenen aconseguir amb aquest Pla d'Autoprotecció és conèixer les pautes d'actuació en cas d'emergència, prevenir els riscos sobre les persones, els béns i el medi ambient en totes les instal·lacions del centre que puguin ser afectades per situacions d'emergència i potenciar la resposta adequada a possibles situacions d'emergència, tant en els residents com treballadors del Centre Myces.

 

El resultat del simulacre d' evacuació davant una situació d'incendi va ser més que satisfactori. A més d'aconseguir evacuar i confinar en un lloc segur a la totalitat dels nostres residents i treballadors en 12 minuts, l'exercici ens va servir per conèixer aquelles actuacions que davant d'una situació d'emergència hauran de millorar-se.

 

Hem de recalcar, ja que mereixen un especial reconeixement, la totalitat del personal de MYCES, els quals han assistit fora del seu horari laboral als cursos de formació que des de la direcció del centre es van elaborar per a tal efecte, denotant d'aquesta manera la implicació dels mateixos en una cosa tan important com la seguretat dels seus residents.

 

A MYCES continuem i continuarem realitzant les activitats necessàries per millorar la qualitat dels nostres serveis sempre pensant en el confort i seguretat dels nostres usuaris. 

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 15-10-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.