Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Exercicis respiratoris a casa

Exercicis respiratoris a casa

En l'última entrada del bloc de Myces us parlàvem de la Fisioteràpia Respiratòria i les seves diferents tècniques. A CG Myces comptem amb un equip de fisioterapeutes professionals que apliquen diferents plantes de teràpia preventiva i rehabilitació al respecte; però, les tècniques de la fisioteràpia respiratòria es poden complementar amb exercicis respiratoris practicats per l'afectat.

 

Els exercicis respiratoris tenen com a objectiu disminuir el treball respiratori, millorar l'oxigenació i augmentar la funció respiratòria. Són molt adequats per a gent gran que presenten una disfunció respiratòria. Es poden realitzar d'una forma fàcil per l'afectat un cop al dia.

 

Exercicis respiratoris:

1. Respiració amb els llavis frunzits: Amb els llavis col·locats com si s'anés a apagar una espelma o xiular, inspirar lentament a través del nas amb la boca tancada i expirar lentament a través dels llavis semitancats. L'expiració ha de durar el doble que la inspiració.


2. Respiració diafrágmica: Assegut, amb els genolls flexionats, col·locar les mans sobre l'abdomen. Inspirar profundament pel nas amb la boca tancada. En inspirar, l'abdomen es distén elevant les mans. Col·locar els llavis com si s'anés a xiular i expirar lenta i suaument de forma passiva, fent un so sibilant sense inflar les galtes. En anar expulsant l'aire, els músculs abdominals s'enfonsen, tornant a la posició original.


3. Expansió pulmonar: Col · locar les mans sobre la zona del tòrax que cal expandir aplicant una pressió moderada. Inspirar profundament mentre s'empeny el tòrax expandint contra la pressió de les mans. Mantenir uns segons la màxima inspiració possible i començar a expirar l'aire lentament. Al final de l'espiració, realitzar amb les mans una lleugera vibració sobre l'àrea.


4. Exercici per tossir de manera eficaç i controlada: Respirar lentament i profundament mentre s'està assegut tan dret com sigui possible. Utilitzar la respiració diafrágmica. Contenir la respiració diafragmàtica durant 3-5 segons i després expirar lentament tant aire com sigui possible a través de la boca (la part inferior de la caixa toràcica i l'abdomen s'enfonsen segons es respira). Fer una segona inspiració profunda, contenir-la i tossir amb força des de la profunditat del pit (no des de la gola). Tossir dos cops de forma curta i forçada. Descansar després de la sessió. És convenient que la persona planti cara de forma controlada 3 o 4 vegades al dia, mitja hora abans dels àpats i al anar a dormir (descansar de 15 a 30 minuts després de cada sessió). És important que la persona es netegi les dents i es esbandida la boca abans dels menjars, ja que la sessió d'estimulació de la tos se sol associar fonamentalment amb un mal sabor de boca, el que produeix la disminució de la gana i de la capacitat gustativa.


5. Exercici amb espirometria incentivada: Assegut, situar l'espiròmetre en posició vertical. Fixar els llavis fortament al voltant del broquet del espiròmetre de manera que no entri aire. Situar l'espiròmetre en la posició de flux que es desitgi (començar sempre amb un nivell inferior). En realitzar una inspiració tan profunda com sigui possible, s'ha d'aconseguir que el marcador (bola, cilindre, etc.) s'elevi fins arribar al seu límit superior, havent de romandre en aquest lloc el màxim temps possible. Un cop finalitzada la inspiració, es deixarà anar el filtre i s'expulsarà l'aire per la boca o nas. És convenient tossir després de realitzar aquest exercici.


Si esteu interessats en els programes de fisioteràpia i rehabilitació de CG Myces, no dubteu en preguntar-nos.

 

Font: www.cun.es

Publicado en Actualitat a MYCES,
el 01-12-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.