Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Elsa & Fred, amor tardà però veritable

Elsa & Fred, amor tardà però veritable

L'amor, aquesta sensació tan especial que neix a l'interior de cada ésser humà, almenys una vegada a la vida. Avui a CG MYCES parlem de cinema i amor, concretament de la pel·lícula Elsa & Fred, pel seu component dramàtic i emotiu.

 

Una comèdia dramàtica dirigida per Marc Carnevale i protagonitzada per la Xina Zorrilla, Manuel Alexandre, Blanca Portillo i Roberto Carnaghi en l'any 2005.
 

 

 

Elsa & Fred són veïns i tenen estils de vida diferent però al final del camí descobreixen que mai és tard per estimar, el seu punt en comú. Ella; independent, amb una vida activa, i un espirítu jove i aventurer, ple de vida i alegria. Ell; un home que viu sol i està trist, desconcertat i angoixat després de la pèrdua de la seva esposa. Després de mudar de casa i viure en el mateix edifici que l'Elsa, aquests es coneixen i és quan s'inicia un gir de 360º a la vida de el Fred.

 

Ella va a ser aquest xut d'energia i optimisme que tant li falta, un remolí disposada a demostrar-li que el temps que li queda de vida. És quan l'Alfredo aprèn a viure. Entre tots dos la solitud que tots dos experimenten aviat neix un vincle que evoluciona fins a convertir-se en amor,

Durant la trama, l'Fred descobreix mentides pietoses de l'Elsa que fa que el seu amor sigui un estira-i-arronsa sense importància. Al final tot torna al seu ésser, a aquestes ganes d'estar l'un amb l'altre, de gaudir el moment. Quan l'Elsa malalta i morirà, té una postura ferma sobre la seva malaltia i es dedica a seguir gaudint dels dies que van restant. Una conducta que encomana l'Alfredo qui decideix viure al màxim també. Quan ell s'assabenta de la seva malaltia, decideix complir el somni de l'Elsa: viatjar a Roma per conèixer la fontana di Trevi i protagonitzar l'escena "La dolce vita" de Fellini, alguna cosa amb el que porta somiant més de mig segle.

A la Tercerda Edat, la gent gran sovint senten aquesta sensació de solitud, de final de vida, de depressió i tristesa. Per això, saber conviure i aconseguir una sentit d'integritat és indispensable per tenir una coherència total del que s'ha viscut, per evitar la desesperació, per tornar a néixer cada dia. És aquesta necessitat d'acceptar i saber acceptar la vida viscuda.


Recordem la teoria psicosocial d'Erikson (Papalia, 1997), que va dir que "quan els adults entren en una etapa final de la vida, la seva tasca consisteix a contemplar la seva vida en conjunt i amb coherència. Necessiten acceptar la seva pròpia vida tal com l'han viscut i creure que ho va fer el millor possible en les seves circumstàncies. Si tenen èxit en aquesta tasca, hauran desenvolupat la integritat de l'ego. La integritat de l'ego només pot obtenir-se després d'haver lluitat contra la desesperació. Quan impera la integritat, la persona posseeix la força pròpia de la seva edat, que és la saviesa. Amb la saviesa, l'adult savi sap quan acceptar el canvi i quan oposar-s'hi, quan seure en silenci i quan lluitar".

 

CENTRE GERONTOLÒGIC MYCES disposa d’un psicòleg compromès en facilitar que els nostres grans es sentin còmodes en l’entorn residencial i així crear un ambient de convivència agradable. 

 

  

 

La vida és un conjunt de petits passos. Cadascuna de les decisions que prenguis avui seran el futur de demà. Res arriba per casualitat. No obstant això, gaudir d'aquest camí només s'entén vivint el present, l'ara. Elsa & Fred ens ensenya que no hi ha edat en l'amor ni per gaudir de les coses simples de la vida, aquella massa curta per no ser feliç.

 

el 23-10-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.