Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Els beneficis que ofereixen els jocs a la gent gran

Els beneficis que ofereixen els jocs a la gent gran

Realitzar exercicis i activitats que ajudin a millorar l'estimulació cognitiva són molt importants per a la qualitat de vida de les persones grans, ja que d'una manera agradable i divertida, milloren la memòria i altres reptes quotidians.

 

L'estimulació cognitiva té com a objectiu millorar el funcionament cognitiu del cos, que es refereix a la memòria, el llenguatge, l'atenció, el raonament, la concentració, l'abstracció, les operacions aritmètiques, ... mitjançant programes d'estimulació.

 

El que volem avui és mostrar una sèrie d'activitats per ajudar a mantenir la ment activa, com els jocs de taula i els passatemps, i els beneficis que ens ofereixen.

 

Participar en jocs de taula és beneficiós per a la salut mental i afectiva de les persones grans segons estudis de l'Instituto Tecnológico del Juguete. Millora el seu benestar, és l'estat d'ànim, la motivació interna, disminueix sentiments de soledat, millora les habilitats comunicatives, la percepció sensorial, incrementa l'autoestima, facilita l'adaptació a l'entorn.

 

Alguns exemples d'aquests jocs són:

El Scrabble ® és un joc en què cal formar paraules sobre el tauler amb les fitxes que t'han tocat. A cada fitxa hi ha una lletra, i per formar una paraula nova has de fer que es creui amb una altra ja existent. Amb aquest joc es millora el llenguatge i la memòria, a més de la concentració.

 

El tabú ® també és un joc de paraules, però en aquest cas, es juga per parelles, i un dels components ha d'aconseguir que el seu company endevini la paraula que li ha tocat a la fitxa, sense poder usar algunes de les paraules clau per definir-la.

 

Altres jocs més coneguts de taula són el parxís, el dòmino, les dames, els escacs, els jocs de cartes ...

 

Alguns exemples de passatemps són:

Sudoku: És un passatemps que consisteix a omplir amb números una quadrícula de 9x9 cel · les (81 caselles), dividides en 9 blocs de 3x3 caselles, (3 files de caselles amb tres columnes cadascuna). Alguns números ja estan donats, el que serveix de pista per omplir les altres caselles segons les reglas.No es pot repetir cap xifra en la mateixa fila, columna o bloc. Hi ha sudokus de diferents graus de dificultat.

 

Altres exemples de passatemps són les sopes de lletres, els autodefinits, laberints, buscar les diferències ... tots aquests jocs milloren la lògica, la planificació, el pensament actiu, ...

 

Mantenir activa la ment és molt beneficiós per a les persones grans, però també cal tenir en compte una nutrició saludable i la realització d'activitats físiques.

el 03-09-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.