Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Els beneficis de realitzar exercici per a les persones grans

Els beneficis de realitzar exercici per a les persones grans

Fins ara no s'ha descobert la font de la joventut , i tots anem experimentant canvis al llarg dels anys , ia mesura que ens anem acostant a la vellesa , el nostre cos es transforma amb més rapidesa, el pèl es torna canós , apareixen arrugues , més cansament , també es disminueixen facultats com la memòria ...

 

No sabem el secret de la joventut eterna , però coneixem el secret per sentir-se millor : l'activitat física.

 

Moltes persones tenen molt temps lliure després de la jubilació , però moltes vegades no saben en què ocupar el seu temps , i una molt bona pràctica és realitzar exercici diàriament . Té molts beneficis per a les persones majors el mantenir-se actius en la vida quotidiana , com aconseguir un estat saludable , tant físic com mental , i sentir-se millor amb si mateixos . La inactivitat física , més que per la dificultat de realització , sol ser simplement per la falta de predisposició a fer exercici.

 

Alguns dels beneficis que aporta el realitzar activitats físiques són la millora en la sensació del benestar , millorar la salut de la persona ( tant física com psicològica ) , ajuda que les persones mantinguin la seva forma de vida independent , redueix el dolor d'artritis , el risc a patir alteracions cardíaques , la hipertensió , l'obesitat , diabetis , hipercolesterolèmia ... i també símptomes psíquics com l'ansietat o la depressió.

 

Els exercicis que les persones grans poden fer per millorar la seva qualitat de vida es poden diferenciar en quatre tipus , i el saludable seria fer una mica de cada un d' ells cada dia.

- Els exercicis de resistència són els que milloren el sistema circulatori i el propi cor . Activitats que poden millorar la resistència són caminar , anar amb bicicleta , nedar ...

 

- Un altre tipus d'exercicis són els d'enfortiment , els quals ajuden a desenvolupar la massa muscular que es perd amb l'edat. Ara podem trobar molts parcs geriàtrics en què hi ha diverses màquines i jocs per tonificar els músculs .

 

- El tercer tipus d'exercicis són els estiraments , ja que si solem estirar els músculs , aconseguirem mantenir un cos més àgil i flexible . També es poden realitzar aquests exercicis en parcs geriàtrics o seguint una taula que ens pot facilitar el fisioterapeuta.

 

- L'últim grup d'exercicis són els que ajuden a millorar l'equilibri . Aquests són molt importants especialment per a les persones grans per evitar caigudes o cops.

 

Acostumant a realitzar cada dia una mica d'exercici, millorarem la nostra salut , i per tant , el nostre benestar . Però també cal tenir en compte que un excés d'exercici pot ser perjudicial . Sempre s'haurà de realitzar de manera moderada i sabent les pròpies capacitats de cada persona .

el 16-09-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.