Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Els animals de companyia a la gent gran

Els animals de companyia a la gent gran

Quan arribem a la tercera edat ens podem sentir més sols, però moltes vegades el tenir una mascota ens pot ajudar a sentir-nos acompanyats, amb més força i energies.

 

El primer de tot és pensar si la persona de la tercera edat està en condicions de poder tenir cura d'un gos, ja que algunes persones no poden realitzar amb normalitat les tasques quotidianes sense l'ajuda d'una altra persona, de manera que afegir el càrrec d'un gos podria ser pitjor. 

 

Abans de regalar un gos a una persona, ja sigui gran o no, hem d'estar segurs que comprèn que tenir un gos porta unes responsabilitats a les quals haurem de atenir-nos un cop el tinguem amb nosaltres. 

 

Però per què un gos pot ser beneficiós per a les persones de la tercera edat? Doncs en haver de cuidar una mascota, ens involucrem amb alguna cosa, ens sentim ocupats i responsables. També ens estimula per sortir a passejar, ja que ens "obliga" a això, i així vam sortir de casa, fem rjrtcicio, ens toca el sol i l'aire fresc ... 

 

També ens ajuda a sociabilizarnos amb altres persones que passegen els seus gossos, en els parcs de gossos ... 

 

Estudis científics han demostrat que la sola presència d'un animal, acariciar i gaudir de la seva companyia, augmenten la secreció d'altres hormones com l'oxitocina, betaendorfines i la dopamina, les quals atorguen una sensació de plaer i tranquil·litat.

 

Per a les persones grans no es recomanen els cadells, ja que requereixen cures especials, educació i tenen més activitat que un gos adult. Si estem pensant en adoptar un gos, les persones de les gosseres o les protectores ens podran ajudar a triar el que més ens convingui. 

 

Un gos que ja no sigui un cadell, i que no tingui una gran grandària seria una bona opció. A més de decantar més per gossos que no siguin molt actius, una de les races preferides per la gent gran és el Yorkshire Terrier, o el Schnauzer miniatura, un gos molt afectuós i obedient.

 

Aquí us deixem uns links on poder adoptar un gos o un gat adult. 

Protectora de animales "amics dels animals del Segrià" Lleida
Protectora d'animals de Lleida "Lydia Argilés"
Protectora de animales "El Arca de Santi"
Protectora Amics dels Animals de la Noguera

 

el 20-10-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.