Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Consells per a una bona nutrició

Consells per a una bona nutrició

 

La bona alimentació és determinant en qualsevol persona independentment del seu rang d'edat per prevenir malalties i tenir una salut física i mental òptimes. A mesura que anem envellint la nutrició adquireix encara una major importància i influeix en una millor o pitjor conservació.

 

 

 

Els nutrients necessaris per a un correcte funcionament del nostre organisme són els mateixos que en etapes anteriors. Per això, no hem de descuidar:

  • Hidrats de carboni: ens aporten l'energia i contenen glucosa, sacarosa, fructosa i altres midons.
  • Lípids: els trobem en els greixos i mantenen les nostres membranes cel·lulars.
  • Proteïnes: són les unitats bàsiques estructurals formades d'unitats més petites, aminoàcids, que conformen els nostres músculs, pell, òrgans...
  • Minerals: són imprescindibles per als processos bàsics del nostre organisme (funcions de les cèl·lules, transport d'oxigen...) .
  • Aigua: fonamental per a qualsevol funció física o química en el nostre cos.
  • Vitamines: substàncies essencials que obtenim de l'alimentació.

 

 

                                                           

 

L'envelliment del nostre organisme també afecta la funció digestiva i l'absorció intestinal de nutrients es veu minvada. A més, alguns problemes de masticació o mobilitat poden afectar determinades persones. En CG Myces hem desenvolupat el programa de nutrició "Facile à manger" amb el objettivo de augmentar el desig per el menjar i que aquest esdevingui un plaer per a les persones que tenen problemes de deglució i/o masticació.

 

 

Resulta fonamental realitzar cinc àpats diaris realitzant especial èmfasi en l'esmorzar. Alguns nutrients són imprescindibles per mantenir una dieta equilibrada en persones grans:

  • Calci i vitamina D: fonamental per als ossos , amb tres aliments d'aquest talp al dia seria suficient (iogurt, vegetals amb fulla verda o peix enllaunat) .
  • Vitamina B12: podem trobar-la en cereals, carns blanques baixes en greix (aus) i també en peixos i mariscs.
  • Fibra: ajuda a regular el nostre sistema digestiu i redueix el risc de problemes cardíacs, ajuda a controlar el pes i prevé la diabetis. Recomanem prendre pa i cereal de gra, multicereal, i també fruita i determinades verdures (espàrrecs, xampinyons o bròquil).
  • Potassi: per mantenir la tensió controlada és important un adequat consum de potassi i mantenir controlat el de sal. Les fruites, els vegetals i els lactis baixos en greix són adequats.

 

Fonts: MAPFRE, Sanitas y Eightpro

el 15-02-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.