Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Compartir el temps amb els avis

Compartir el temps amb els avis

A CG Myces veiem diàriament l'amor que els nostres residents comparteixen amb les seves famílies, la brillantor en els seus ulls cada vegada que un dels seus néts els dóna un petó i les rialles còmplices amb els més petits de la casa.

 

Els avis són afectuosos, divertits, pacients i una de les fonts de saviesa més grans que un nen pot tenir al seu abast.

 

 

Per això avui volem compartir amb vosaltres una llista d'activitats per realitzar entre avis i néts:

 

Fullejar àlbums de fotos junts: Ells són els que més saben de la família i un àlbum és el mecanisme perfecte per despertar records i innombrables històries del passat.

 

Preguntes i respostes sobre com eren els pares: Als nens els costa concebre que els seus pares també van ser nens. Preguntes com "Com era mare o pare de petit?", "¿A la mare li agradaven les bledes de petita?" O "¿Pare feia entremaliadures de petit?", Són qüestions que diverteixen els nens i fan una relació més estreta entre avi i nét.

 

Rimes, refranys i cançons: Tots els nens aprenen cançons en el col·legi i arriben a casa dels seus avis cantant una o una altra. Un activitat divertida consisteix a compartir cançons, ells canten les seves cançons i els avis poden cantar les que van aprendre quan eren petits. Igualment, les rimes, refranys o endevinalles són un bé preuat per als néts.

 

Explicar contes: Els contes són una altra de les fascinacions que un nen té pel seu avi. Poden estar millor o pitjor comptats, ser relats inventats o no, però el simple fet que ho expliquin els seus avis i comparteixin aquest temps amb ells és un regal.

 

Jugar al parxís, al dòmino o a la baralla: Aquests jocs són els més estesos entre la gent gran i ensenyaran als seus néts com es juga amb una paciència infinita.

 

Fer postres: És indiscutible la bona mà que tenen les àvies per fer el pastís perfecte i totes tenen una recepta familiar secreta. Comparteix aquest secret amb els seus néts, al mateix temps que es gaudeix cuinant és un moment especial per a elles.

 

Aprendre a cosir o fer punt: La majoria de les àvies són unes mestres de la costura, el punt o el ganxet. Una manera de compartir aquest talent és fent robeta per a les nines, quadres de punt de creu o cosir un ninot sencer fet amb retalls i afegint tot el que al nen o nena li vingui al cap (llana al cap, botons, cinturons. ..).

 

Plantar flors i verdures: Sembrar llavors en un test, veure germinar llenties en un gotet amb cotó humit, plantar esqueixos de geranis ... Als nens els encanta aprendre i observar com funciona la natura.

 

Manejar l'ordinador: Els nens d'ara saben fer anar un ordinador o una tablet millor que ningú ia més, gaudeixen sentint-se útils i ensenyant a altres persones els seus coneixements. Jugar a un videojoc, entrar a internet, escriure un text o passar les fotos d'una càmera a l'ordinador són tasques que es poden compartir entre un avi i un nét.

 

A CG Myces creiem que és molt important la connexió que un avi té amb els seus familiars, per això us animem a que compartiu tot el temps possible amb els vostres avis, pares, oncles ... fent qualsevol cosa o xerrant de qualsevol tema. Ens tenen molt a ensenyar!

el 14-04-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.