Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Com treballar la creativitat a la gent gran a través de la narració?

Com treballar la creativitat a la gent gran a través de la narració?

Explicar històries ha estat des de les civilitzacions més antigues una de les maneres més comuns i eficaços de comunicació i expressió, així com una manera d'aprendre sobre tot el que ens envolta. Per a la gent gran a més pot ser una manera d'aconseguir un envelliment actiu i sa.

 

La importància d'estimular


L'activació de la ment a través de diferents estímuls és vital en persones d'edats avançades. Els ajuda a connectar amb el món ia mantenir viva la memòria. De fet, cada vegada s'està implantant més en els projectes de Teràpia Ocupacional en residències per a gent gran o geriàtrics com a part dels seus tractaments.

 

En aquest tipus de programes es busca implicar els grans i desenvolupar accions apropiades que els motivin a involucrar-se i participar de manera activa en programes que incloguin activitats físiques, psíquiques i d'interacció social.

 

Qui no recorda al seu avi explicant-li un conte durant la infància? Qualsevol història sempre va lligada a la creativitat i per això és vital encoratjar a la gent gran a que escriguin, llegeixin i mantinguin viva la imaginació.

 

Activitats artístiques i creatives


Les arts són capaços d'ajudar a que les persones grans presten atenció a tot allò que els envolta (el que senten, veuen, assaboreixen i palpen). Això els permet familiaritzar-se amb les sensacions i percebre coses sense que necessàriament les coneguin d'abans. Gràcies a les manifestacions artístiques, visuals o orals, la gent gran continuen desenvolupant el seu procés cognitiu.

 

No totes les persones tenen les mateixes habilitats creatives, en alguns casos això ve determinat per la seva pròpia personalitat i en altres per les seves limitacions o patologies. En aquest cas diferenciem dos consells sobre com dur a terme les activitats segons les característiques del grup:

- Persones sense deteriorament cognitiu: donar total llibertat perquè ells de manera abstracta decideixin la seva pròpia història: les imatges, els personatges, el desenvolupament ... D'aquesta manera, podran extreure les seves conclusions o moralitats a través del camí que hagin donat al seu conte

- Persones amb pèrdues de memòria o amb deteriorament cognitiu: facilitar imatges o paraules amb les que puguin filar una trama i crear la seva pròpia història. D'aquesta manera, els facilitem unes pautes sobre les quals desenvolupar la seva creativitat.

 

A MYCES, a més de servei de residència interna, també comptem amb servei de dia en què les persones poden gaudir de totes les nostres activitats.

el 20-01-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.