Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Com protegir del fred a la gent gran

Com protegir del fred a la gent gran

El fred ens afecta a tots però les persones grans són més vulnerables. A mesura que s'envelleix, es produeixen canvis en el metabolisme basal que produeix problemes de termoregulació i de percepció de la temperatura.

 

A CG Myces atenem als nostres residents d'una manera personalitzada per garantir el seu benestar i bona salut. Seguint unes pautes per protegir-los contra el fred reduïm considerablement la caiguda en refredats i altres malalties pròpies de l'hivern.

 

Pautes per protegir del fred a la gent gran


 

Vigilar la temperatura

A l'interior dels habitatges, és útil disposar d'un termòmetre amb el qual comprovar que la temperatura és la idònia, al voltant dels 21ºC. La calefacció pot ressecar l'ambient, per la qual cosa es recomana posar humidificadors prop dels radiadors. Si l'habitatge té un altre tipus de calefacció, com estufes de gas o llenya, s'ha d'evitar l'exposició per un temps perllongat al fum o el gas i ventilar l'estança regularment.

 

A l'hora de sortir al carrer, conèixer les condicions meteorològiques i la temperatura de l'exterior, a través dels mitjans de comunicació, ajuda a triar millor la vestimenta apropiada.

 

Vestimenta apropiada

Encara que sembli el contrari, és millor vestir diverses capes de roba fina que una capa gruixuda, ja que les capes fines formen cambres d'aire aïllant entre elles.

 

És important protegir les zones del cos per on més es perd calor: cap, mans i peus. Per a això, es faran servir gorra, bufanda, guants i calçat adequat. El calçat ha de ser còmode, preparat per protegir davant la humitat, la pluja i la neu; així es protegirà del fred i s'evitaran possibles caigudes per relliscades.

 

Cura de la pell

El fred, el vent i la humitat provoquen sequedat, èczemes i esquerdes a la pell. Per evitar la seva aparició, cal controlar la hidratació i aplicar cremes hidratants i llapis de llavis hidratants regularment.

 

Dieta hipercalòrica

Quan el cos s'enfronta al fred es perd més calor del que es produeix. Per això, en èpoques de fred es recomana realitzar una dieta que afavoreixi la producció d'energia calòrica, augmentant la ingesta de carbohidrats (arròs, pasta i llegums), sense deixar de banda els aliments d'alt contingut proteic (carns i peix blau).

 

A més, s'aconsella prendre al llarg del dia i abans d'anar a dormir una tassa de beguda calenta com brou, llet, infusions,... i no oblidar hidratar-se adequadament.

 

Exercici físic

L'exercici físic és beneficiós per la gent gran durant tot l'any, però a més, a l'hivern ajuda a generar calor. No obstant això, cal evitar practicar al carrer els dies de pluja, neu o vent; aquests dies és millor practicar-lo en un centre cobert, gimnàs o a casa.

el 16-11-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.