Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Com augmentar la mobilitat articular dels genolls

Com augmentar la mobilitat articular dels genolls

L'artrosi és una malaltia degenerativa que ataca les parts dures de les articulacions (els extrems ossis i el cartílag articular), el major símptoma d'aquest patiment és el dolor.

 

En CG Myces comptem amb un equip de fisioterapeutes professionals que apliquen diferents plans de teràpia preventiva i rehabilitació, ajudant a la millora d'aquesta malaltia i l'augment de la mobilitat articular dels pacients amb artrosi. A través de programes d'exercicis preparats i guiats per terapeutes professionals en fisioteràpia i rehabilitació, els pacients aconsegueixen la independència funcional i la millora en la seva qualitat de vida. Cada programa avalua les capacitats de mobilitat de forma personalitzada, per tal d'establir un pla de teràpia física preventiu, correctiu o de manteniment, adequat per al pacient.

 

No obstant això, al final de les sessions indicades pel metge, els pacients deixen de rebre l'atenció dels nostres professionals i corren el risc d'una recaiguda. Per això, volem compartir amb vosaltres un conjunt d'exercicis que ajuden a augmentar la mobilitat articular en adults grans amb problemes d'artrosi de genoll, perquè siguin inclosos en la vida diària.

 

Exercicis per augmentar la mobilitat articular en adults grans amb problemes de genoll

1. Assegut en un banc amb la cama feble estirada, fer un massatge al voltant de la ròtula, desplaçant en totes direccions (hauria de notar com els teixits s'afluixen).

2. Assegut, amb una tovallola amb les dues mans friccionar amb vigor els seus genolls, (per escalfar).

3. Començar a mobilitzar els seus genolls, estirar i doblegar les cames de manera rítmica, primer una i després l'altra (flexió i extensió).

4. Assegut amb una cama per fora del seient (subjectant amb les dues mans per equilibrar), anar caminant cap enrere amb la punta del peu fins a notar tibantor a la part davantera de la cuixa. Comptar fins a 10 i tornar suaument. Repetir amb l'altra cama.

5. Subjectar al respatller del banc, i donar un pas llarg cap a enrere; flexionar lleugerament la cama davantera i sentir com estira la part posterior de la cama estirada. Comptar fins a 10 i relaxar. Repetir amb l'altra cama.

6. Marcar el pas elevant tot el que pugui el genoll, de manera rítmica. Repetir 10 vegades.

7. Dempeus, dibuixar cercles amb la punta del peu, primer cap a dins i després cap a fora 10 vegades. Repetir amb l'altra cama.

8. Assegut i amb una cama damunt de l'altra a l'alçada dels turmells. Oposar força amb la cama de dalt a estirar la de baix. Repetir 10 vegades i canviar de cama.

9. Ajagut cap per amunt; portar dues cames flexionades a pit i marcar suaument el pedaleig de la bicicleta sense que sigui molest per als genolls. Repetir 10 vegades.

10. Ajagut cap per amunt, portar la cama amb el genoll flexionat el més a prop possible del pit, ajudant-se amb les mans que agafen la cama per la cuixa per tal de no pressionar el genoll. L'altra cama queda estirada i amb la punta del peu mirant cap al sostre intentant que el genoll no s'aixequi del terra. Comptar 10 i tornar lentament. Repetir amb l'altra cama

11. Ajagut cap per avall; amb cames separades, flexionar dos genolls i ajuntar els talons. Pressionar-los, comptar fins a 5 i relaxar. Repetir 10veces.

12. Dempeus, donar suport tota l'esquena a la paret, i lliscar per ella flexionant els genolls fins que aquestes estiguin a l'altura dels dits dels peus. Tornar a pujar. Repetir 10 vegades.

13. Agenollats al matalàs, deixar caure el cos cap a un costat fins a seure; comptar fins a 10 i tornar cap a l'altre costat.

 

Per acabar, repetir els exercicis 1 i 2 per a relaxar els genolls.

 

Si esteu interessats en els programes de prevenció i rehabilitació de CG Myces, no dubteu en preguntar-nos.

 

Font: www.efdeportes.com

el 08-09-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.