Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Canviant de llar

Canviant de llar

És molt difícil saber i acceptar que ha arribat l’hora de buscar ajuda en la cura dels nostres éssers estimats. Amb el pas dels anys van perdent facultats físiques i mentals el que provoca un fort impacte en la seva vida i la dels seus propers, causant repercussions en l’àmbit familiar, social i laboral. Moltes vegades, l’única resposta que els familiars tenen per afrontar la malaltia del seus pares, cònjuges i germans és l’ingrés en una residència. El dubte és decidir el lloc més adient perquè rebin l’atenció adequada i sobretot  fer-los comprendre que no els abandonem, que ho fan pel seu benestar i per millorar la seva qualitat de vida. Els centres geriàtrics avui dia es converteixen en la nova llar per a la gent gran, llocs que permeten viure dignament aquesta nova etapa en les seves vides.

 

En la nova llar  treballen conjuntament un equip de professionals per satisfer les necessitats dels usuaris/àries en les diferents àrees, per a brindar-los: suport social, mèdic, psicològic, fisiològic i cognitiu. Tots transmeten tota l’orientació necessària al grup d’auxiliars que ajuden als/les residents/tes en les activitats de la vida diària. D’aquesta manera es garanteix des de totes les vessants oferir un servei que ompli totes les expectatives dels residents/tes i dels seus familiars.

 

Avui aprofitem l’oportunitat que ens brinda  aquesta pàgina  per compartir amb els lectors/res el punt de vista que els/les cuidadors/res tenim sobre el nostre treball. En  les activitats del dia a dia oferim als/les residents/tes la nostra dedicació i entusiasme; tractem directament amb ells i establim llaços d’unió i bona relació. Intentem veure com era abans  la persona i observar-la com és avui, perquè la imatge d’avui moltes vegades està alterada per el canvi intel·lectual i/o físic i no reflecteix la seva veritable essència. Sempre que la persona ens ho permet intentem esbrinar  una mica els seus antecedents personals per conèixer-lo millor: quina era la seva activitat laboral, el nom dels seus fills, el lloc on vivia; i així poder conversar, avivar el seus records passats, provocar-li un somriure sempre amb bon humor. Respectem els seus gustos en la forma de vestir, pentinar-se perquè quan aquest records s’esborrin en la seva memòria, segueixin sent ells mateixos a través de nosaltres. El nostre treball de cuidadors/res està en la empatia. Un/a no pot evitar posar-se en el lloc de la persona, en molts moments hem de recordar-los qui són i ajudar-los a reconèixer coses de les activitats diàries.

 

Per al familiars aquests canvis fisiològics i neurològics del seu ésser estimat els resulta emocionalment molt difícil, estem al seu costat i els ajudem a entendre el procés de la malaltia. A nosaltres també ens afecta, ens fa reflexionar sobre la realitat de la vida i els inesperats girs que aquesta dóna, cosa ens ajuda a apropar-nos millor  a les persones, ser més compassius, sensibles i crear habilitats socials per a oferir un millor servei.

 

Tal com va escriure Radiguet: “Totes les edats tenen el seu propi fruit, cal saber-los recollir”.

 

Els/les cuidadores dels centres geriàtrics potenciem, estimulem i mantenim les capacitats de l’usuari/ària que no han estat  arrabassades per el deteriorament , amb la finalitat de preservar la seva autonomia i permetre-li gaudir d’aquesta etapa de la vida.

 

Kata Lizak

Alba Saltaren

Mirela Ionita

equip assistencial MYCES

 

el 28-01-2014
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.