Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Beneficis de l'esport per a la gent gran

Beneficis de l'esport per a la gent gran

Avui parlarem dels beneficis de l'esport per a la gent gran.

 

Gràcies a la realització d'exercici durant la tercera edat, podem obtenir molts beneficis en una àmplia varietat d'àrees del cos. Anem a conèixer-los millor!

 

Un dels beneficis és que tant la qualitat de l'os com la força muscular, l'elasticitat, el sistema immunològic o l'eficàcia cardiorespiratòria milloren considerablement.

 

També augmenta la memòria i redueix el risc de patir depressió, ansietat i estrès, i segons un estudi de l'Institut Karolinska (Suècia) es va constatar que l'exercici físic disminueix el risc de patir qualsevol tipus de demència en la vellesa i pot reduir fins a un 40% el risc de mortalitat per malaltia cardiovascular.

 

L'exercici físic millora la composició corporal i, amb això, ajuda a controlar la tensió. També ajuda, al costat d'una dieta cardiosaludable, a disminuir el risc de contraure diabetis tipus 2.

 

En persones amb baixa resistència aeròbica que necessiten ajuda per realitzar les tasques de la vida quotidiana, la pràctica d'un exercici físic millora el seu consum màxim d'oxigen i els fa guanyar independència. I també disminueix les xifres de colesterol en sang i el greix total del cos.

 

L'edat no ha de ser un obstacle per practicar esport, ja que com més temps i esforç inverteixin en conservar i augmentar la seva capacitat de moviment, més gaudiran d'una major independència i vida social. L'historial i una prova d'esforç, determinaran quin tipus d'exercici es pot practicar ja quanta intensitat. S'aconsella anar al metge periòdicament com a mínim unes dues vegades l'any i sempre que es presenti qualsevol anomalia.

 

No tots els esports són adequats a certes edats, per això caldrà limitacions al respecte. Les activitats físiques més adients per a la gent gran són: caminar, anar en bicicleta, ballar, natació, ioga, tai-txi ...

 

Hi ha diversos estudis que demostren que quan una persona camina a un pas lleuger, amb ganes i energia tres dies per setmana, aproximadament durant mitja hora, millora lleugerament la densitat mineral òssia de la columna.

 

El nostre equip fisioterapeuta tracta d'establir uns patrons per a què els interns facin exercici diari, estudiant cada cas de forma personalitzada.

el 20-04-2015
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.