Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Avis i néts, un important vincle afectiu

Avis i néts, un important vincle afectiu


 

 

El vincle afectiu que existeix entre els avis i els seus néts juga un paper important en els efectes psicològics de tots dos. Avui ho veiem a CG Myces.

 

 

Segur que recordes amb tendresa algun moment amb el teu avi o àvia quan eres nen, adolescent o fins i tot, adult.

 

 

No hi ha edat per ressenyar la gran importància que té mantenir contacte i vincle afectiu amb els nostres avis. Avui a CG MYCES parlem de dues generacions diferents però molt unides. Una manera de continuar amb la història familiar i l'herència cultural.

 

El vincle afectiu que existeix entre els avis i els seus néts juga un paper important en els efectes psicològics de tots dos. Així, ho han observat investigadors en un estudi de l'Institut sobre l'Envelliment de la Universitat de Boston, on s'afirma que han mostrat que "els avis tendeixen a patir menys depressions i els néts també es beneficien psicològicament de la relació amb els seus avis, influyéndoles en el seu benestar psicològic fins ben entrada l'edat adulta ".

 

 

Per al psicòleg Erick Quesada, el vincle entre avis i néts nodreix emocionalment a tots dos, un amor sincer i desinteressat. A més, d'enriquidor que deixa empremta al llarg de la vida. "Els nens tenen la capacitat de comptar amb més vincles afectius i això els permet desenvolupar certes habilitats, els avis se senten productius i els nens es converteixen en una motivació per les seves vides, el que els dóna una raó més de ser."

 

"Els pares són els responsables de fomentar aquest vincle ", assegura Quesada. Això sí, excepte quan sigui una relació dependent o l'avi faci únicament de rol cuidador.

 

És a dir, que els avis s'ocupin de les tasques com una obligació i no com un gaudi. En aquest cas, sí que es poden incrementar els símptomes depressius.

 

D'altra banda, és important destacar que s'ha de trobar un punt d'equilibri en mostrar respecte sempre per l'autoritat paterna i materna.

 

La complicitat que hi ha de vegades pot portar-nos a error per donar a entendre als petits la permissivitat que s'ofereix. Per això, és important no perdre de vista són néts i no fills. Pots donar opinió i aconsellar però no interfereixis mai en les funcions paternes. Els nens han d'entendre aquest procés.

 

Una manera de continuar amb la història familiar i l'herència cultural.

 

el 05-08-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.