Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

Alzheimer, la malaltia de les persones grans

Alzheimer, la malaltia de les persones grans

L'Alzheimer és una malaltia irreversible i progressiva del cervell, que a poc a poc causa problemes amb la memòria, el caràcter, la manera de comportar-se, i fins a la capacitat de realitzar les tasques més simples i quotidianes.

 

Aquesta malaltia neurodegenerativa afecta principalment a persones majors de 60 anys. L'Alzheimer és la causa més comuna de demència, o dit d'una altra manera, de la pèrdua de la memòria i les habilitats intel·lectuals de les persones. La major part dels casos de demència són per l'Alzheimer.

 

Aquesta malaltia és més comuna del que ens pensem, aquí mateix a Catalunya, hi ha aproximadament 112.000 persones que pateixen aquesta malaltia. I a nivell mundial, l'Alzheimer és un dels problemes de salut que afecta més persones com a conseqüència de l'envelliment de la població.

 

Els símptomes d'aquesta malaltia solen ser alteracions en l'estat d'ànim i de la conducta, pèrdua de memòria, problemes en la manera de comunicar, dificultats per orientar-se en llocs coneguts... Però no totes les persones pateixen els mateixos símptomes ni en el mateix ordre. Per exemple, si la malaltia afecta a persones joves, probablement es desenvolupi de manera més ràpida.

 

La malaltia de l'alzheimer té tres fases clíniques: la fase inicial, en què els oblits dels records recents comencen a ser freqüents, poden tenir l'ànim baix, signes d'irritabilitat, etc. En la segona fase, la fase moderada, s'accentuen els oblits, la pèrdua de vocabulari, la repetició de les mateixes preguntes o converses, problemes amb la identificació d'objectes i llocs, confusió amb dates,... En la tercera i última etapa, la fase avançada, es produeix un important deteriorament de la persona malalta, i es perd amb totalitat la seva independència. Es perden les capacitats bàsiques i quotidianes de les persones, com l'alimentació, la higiene, etc. També és molt comú el no reconèixer a les persones ni als seus familiars més pròxims. A mesura que la malaltia avança, incrementen els símptomes d'inquietud, nerviosisme, agressivitat, depressió, idees paranoiques,... encara que com hem comentat abans, no totes les persones reflecteixen els mateixos símptomes.

 

No existeix cura per aquesta malaltia encara, però sí que hi ha tractaments que redueixen l'avanç de la malaltia i redueixen els seus símptomes. Per exemple, se sap que l'estimulació cognitiva alenteix la pèrdua de les funcions cognitives.

 

Portar hàbits de vida saludables, seguir una bona dieta, practicar exercici físic, exercitar i mantenir àgil la ment i portar una vida social plena són alguns consells que poden ajudar-nos amb el retard de l'aparició d'aquesta malaltia.

 

En MYCES posem especial atenció a les persones amb malalties com en aquest cas l'alzheimer, a més que tenim personal i un espai dedicat a les persones amb dependència alta.

el 28-10-2013
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.