Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia

La importància de la gimnàstica cerebral

 La importància de la gimnàstica cerebral

 

 

A mesura que envellim les nostres capacitats cognitives es van deteriorant. Segons dades d'El País unes 600.000 persones a Espanya pateixen Alzheimer, la demència més comuna. Per això, des·de CG Myces considerem que és de vital importància tractar de mitigar aquesta pèrdua o minva de capacitats a través de l'estimulació del coneixement.

 

 

La gimnàstica cerebral o neuróbica no és una disciplina exclusiva de la gent gran. Sí és a una de les franges d'edat a la que majors beneficis reporta. Mai és tard per adquirir coneixements ja que això implica una major agilitat mental i física, permetent que el nostre cos i ment mantinguin un bon estat de forma.

 

Exercicis

Mnemotècnia: tècniques basades en la memorització a través de l'associació mental d'informació, imatges i/o dades noves amb altres que ja tenim guardats.

Resolució de mots encreuats i sudokus: aquest tipus d'exercicis relacionats amb l'associació de definicions i paraules contribueixen a conservar el llenguatge.

Recordo d'aspectes comuns (anotant per llegir a reescriure) o memoritzant noves paraules, el seu significat i a què les associem.

Realitzar activitats rutinàries amb la mà contrària amb la qual solem fer-ho (agafar el got, rentar-nos les dents, obrir la porta...). Això connectarà els dos hemisferis del nostre cervell

Exercicis físic-mentals com tocar el genoll esquerre mentre la vam aixecar amb la mà dreta i al contrari.

Canviar rutes o itineraris: ja siguin trajectes diaris o molt habituals. És recomanable prendre camins alternatius.

Caminar d'esquena: recomanem dur-los a terme en zones particulare (casa o jardín) .

 

Beneficis

En una etapa en què, com ja hem esmentat anteriorment, les nostres capacitats físiques i mentals es veuen minvades, la realització constant de himnasia cerebral pot ajudar a la gent gran a recuperar o reforçar les seves habilitats. A més, prevé o pot retardar l'aparició de demència a l'estimular la capacitat cognitiva.

 

Recomanacions

Qualsevol moment és bo per practicar neuróbica encara que aconsellem realitzar-la a primera hora del matí que és quan el nostre cos i cervell estan més actius. A més, podrem dedicar-li més temps i realitzar-lo de manera tranquil·la.

 

 

Font : El País, Pinterest i Salud180

el 24-02-2016
compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.