Sígueme...
Contacte 973 228 612
CG Myces
Residència per a gent gran i centre de dia
Ets a

Facile à manger - Dietista

  A MYCES creiem que l’atenció als nostres residents ha de ser constant i personalitzada. Per aixó, comptem amb un programa pioner per als nostres residents i residentes, i d’una manera especial a totes les persones que tinguin algun problema de deglutició i/o masticació s’anomena: “FACILE À MANGER”.

 

L’alteració en la deglució i les complicacions clíniques que s’en poden derivar són un dels problemes més habituals de la gent gran a causa d’algun tipus de deteriorament cognitiu i/o malaltia degenerativa. És també comú en els grans que tot i tenir un bon funcionament digestiu hi hagi una certa dificultat en la masticació dels aliments, problemes bucals o altres, que provoquen alteracions nutricionals.

 

Per tot això, l’equip de CENTRE GERONTOLÒGIC MYCES amb la col·laboració d’els responsables nutricionals de l’empresa ALESSA-SERUNION hem implementat en el nostre centre del Programa d’àpats de textura modificada: “Facile à Manger”.

 

                              

 

  Objectiu del Programa

 

L’objectiu principal és augmentar el desig per el menjar i que aquest esdevingui un plaer per a les persones que tenen problemes de deglució i/o masticació. Els menjars de fàcil masticació són una alternativa als menjars triturats.


La implementació dels àpats de textura modificada es fonamenta en cuinar un gran assortiment de plats d’elaboració fàcil, basats en la cuina tradicional, amb productes naturals de la terra que aportin: proteïnes, hidrats de carboni, lípids i minerals, components necessaris per al cos humà i per una bona nutrició. Tot conjuntament per afavorir el gust del menjar.

 

                                        

 

  Avantatges qui aporta 

 

D’una vessant NUTRICIONAL, les textures naturals emprades donen consistència al producte i augmenten el valor nutritiu. La ració s’adapta a les necessitats energètiques de la persona i al grau de dificultat que té per la deglució i/o masticació.

 

En canvi, d’una vessat SENSORIAL, la implementació d’aquest Programa suposarà per als nostres residents i residentes el poder assaborir els àpats amb el gust de la gastronomia tradicional.

     - Millorar l’autonomia de la persona seguin l’esquema de la alimentació casolana.

     - Estimular la fam i les ganes de menjar per a prevenir estats de desnutrició.​

 

                               

 

  Productes modificadors de la Textura

 

En els plats freds modifiquem la textura amb gelatina neutra, producte que ens permet mantenir el gust de l’ingredient original al 100%.

 

En els plats calents usem la clara d’ou i la molla de pa, productes que donen al plat la textura idònia, a més aporten els nutrients per obtenir el 90% del gust.

 

  Elaboració dels plats

 

                                    

 

Utilitzem una màquina eina anomenada Robot Coupé, un aparell específic per aquest tipus de programa on s’adequa la potència i el temps en funció dels ingredients a triturar i les dificultats que presenta la persona en la deglució i/o masticació.

 

Els components del plat a preparar juntament amb els productes que modifiquen la textura ho triturem en aquesta màquina. L’aliment triturat es reserva en un bol condicionat en el frigorific per als plats freds o s’utilitzan uns recipients específics per anar al forn on farem la cocció lenta del plat durant 20 minuts a una temperatura aproximada de 140 ºC, per als plats calents.

 

Les racions són individuals, acompanyades de salses suaus corresponents al plat original, degudament triturades i tamisades, formant tot el cojunt un plat saborós de fàcil masticació i/o deglució.

 

compartelo...
opinions dels nostres residents i familiars
L'últim en els blocs
Avui al blog de CG MYCES us parlem de l'important paper que juguen les famílies en la participació diària de les residències per a gent gran....veure mes
Prevenir les caigudes de la gent gran. Aquest és l'objectiu que persegueixen l'Institut de Biomecànica de València (IBV) i l'Institut Tecnològic Tèxtil (AITEX) aquest 2017...veure mes
Avui CG MYCES us parlem del nostre servei de fisioteràpia i de com podem frenar el desgast de les articulacions....veure mes
Con la tecnología
Cloud Based Web System
Diseñado por
Diseño web Huesca
Política sobre cookies.
Acepto

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y de medición de nuestra web para mejorar nuestros servicios.

Si continua navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información aquí.